17
2
2
0
0

Filmlerde gördüğümüz teknolojiler, internet ortamında tanıdığımız kişiler sayesinde zaman zaman gerçeğe dönüşebiliyor. İşte bu teknolojileri gerçeğe dönüştüren birisi de bir Iron Man hayranı olan Tolga Özuygur. Tolga Özuygur, Iron Man filmlerinde gördüğümüz zırhları bile yazılımından tasarımına en baştan kendisi yapıyor.

Tolga Özuygur, son olarak Iron Man serisinin üçüncü filminde gördüğümüz insanlara elektroşok veren eldiveni tasarladı ve gerçeğe dönüştürdü. Biz de Webtekno olarak Tolga Özuygur’un yaptığı yeni icadını aldık ve inceledik. Ayrıca Tolga Özuygur’la birlikte eldiven hakkında ufak da bir röportaj yaptık.

Iron Man'den ilham alan eldiven:

Çarpan eldiven

Iron Man 3 filmini izleyenler bilecektir ki Tony Stark, Mandarin’in villasını basmaya giderken kendisine bir eldiven yapıyordu. Stark, bu eldivenle insanlara elektroşok veriyordu. İşte Tolga Özuygur, bu eldiveni hem filmde görüldüğü şekilde hem de tamamen fonksiyonel olarak tasarladı.

Tabii bu eldiveni kullanırken güvenlik açısından çıplak ele direkt takamıyoruz. Dolayısıyla iletken olmayan bir eldivenden yardım alıyoruz. Tolga Özuygur, bir adet pille çalışan eldivenin fonksiyonel olması için tek kullanımlık fotoğraf makinelerinin içinde bulunan kapasitörlerden yardım aldı.

Eldiven

Peki, eldiven üzerindeki tüm özellikler fonksiyonel mi? Kendisine eldiven hakkında sorular sorduğumuz Tolga Özuygur, eldivenin çoğunluğunun şekil olduğunu söyledi. Ancak eldivenle yaklaşık 320 Volt’luk bir akım üretebildiğimizi de ekledi. Tabii bu akım bir insanı zıplatmaya yetiyor.

Tolga Özuygur’un sıfırdan tasarladığı eldivenin nasıl bir etki yarattığını görmek ve eldiven hakkında daha fazla detayı Tolga Özuygur’un ağzından duymak için videomuzu izleyebilirsiniz. Ayrıca daha birçok deneyi ve tasarımı gerçeğe dönüştüren Tolga Özuygur'un kanalına da bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Şimdiden iyi seyirler!

17
2
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
17
2
2
0
0