Türk Mobil Oyun Şirketi Dream Games, Aldığı Yatırımla Türkiye'nin Yeni 'Unicorn'u Oldu

93
12
5
2
1
Aldığı son yatırım ile 1 milyar dolar değerlemeye ulaşan Dream Games, Türkiye'nin yeni unicorn'u olmayı başardı. Şirket, son yatırım turunda 155 milyon dolar yeni yatırım toplamayı başardı.

Mobil oyun sektörü, ülkemizdeki girişimcilik ekosisteminin en önemli parçalarından birini oluşturuyor ve bir Türk mobil oyun şirketi daha 1 milyar dolar değerleme barajını aşarak yeni 'unicorn' oldu.

Candy Crush gibi geniş kitlelere hitap eden 'Match-3' tipi oyunlar geliştiren bir şirket olan Dream Games, son yatırımcı turunda 155 milyon dolar daha yatırım topladı ve toplam değerlemesini 1 milyar doların üzerine çıkardı. Böylece Dream Games, Türk girişimcilik ekosisteminin yeni 'unicorn'u olmayı başardı.

royal match

İstanbul merkezli bir oyun firması olan Dream Games, son yatırım turunu da halihazırda şirkette yatırımları bulunan Index Ventures and Makers Fund liderliğinde gerçekleştirdi. Firmanın diğer yatırımcıları arasında ise Balderton Capital, IVP ve Kora bulunuyor. Söz konusu yatırım, Türkiye'nin en büyük B Serisi yatırımı oldu. 

Dream Games'in bu başarısı kesinlikle tesadüf değil. Şirket, ilk oyunu Royal Match ile ABD, Birleşik Krallık ve Almanya'da sadece üç ayda en fazla hasılat yapan 20 oyundan biri olmayı başardı. Hal böyle olunca da şirket, yalnızca birkaç yıl içinde Türkiye'nin yeni unicorn'u (1 milyar dolar ve üzeri değerlemeye ulaşan şirket) olmayı başardı.

Royal Match tanıtım videosu

Kaynak : https://venturebeat.com/2021/06/30/match-3-team-at-turkeys-dream-games-raises-155m-at-1b-valuation/
93
12
5
2
1
Emoji İle Tepki Ver
93
12
5
2
1