Dün Gece Duyurulan Apple TV+ Hakkında Bir Türlü Yanıt Bulunamayan 3 Soru

24
10
5
1
1
Apple, yeni yayın servisi TV Plus'ı duyurdu. Apple TV Plus, dizi ve film severleri heyecanlandırmayı başarsa da abonelik ücreti, avantajları gibi pek çok soru hala yanıtsız durumda.

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Apple, Netflix’e rakip olması beklenen yeni yayın platformu Apple TV Plus’ı tanıttı. Jason Momoa, Oprah, J.J. Abrams ve Big Bird gibi Hollywood’un ünlü isimlerinin yer aldığı gösteride şirket, Apple Tv Plus’ın ‘Dünyanın en yaratıcı hikaye anlatıcıları için yeni bir ev’ olacağını belirtti. Peki Apple TV Plus ne zaman tüketicilerin beğenisine sunulacak? Ücreti ne kadar olacak? Apple, abonelerine ne gibi içerikler sunacak? Apple, bu soruları tam anlamıyla yanıtlamasa da merakımızı giderecek yanıtlar verdi.

Apple TV Plus ne zaman hayatımıza giriyor?

Apple, lansman sırasında Apple TV Plus’ın sonbaharda hayatımıza gireceğini açıkladı. Ancak tam tarih verilmedi. Daha da önemlisi şirket, sonbaharda gerçekleşecek lansman ile birlikte Apple TV Plus’ta hangi içeriklerin bulunacağını, dizilerin haftalık bölümler halinde mi yoksa Netflix gibi tek seferde mi yayınlanacağı hakkında bilgi paylaşmadı. Bununla birlikte Jason Momoa’nın See adlı bir bilim-kurgu dizisinde oynayacağını, Steven Spielberg’in Amazing Stories adlı yaklaşık 100 yıllık bir antolojiyi geri getireceğini, Oprah’ın ise Toxic Labor adında bir belgesel çektiğini biliyoruz.

Apple TV Plus aboneliğinin ücreti ne kadar olacak?

Bazı söylentiler Apple’ın TV Plus servisini ücretsiz olarak sunabileceğini iddia ediyordu. Fakat artık öyle bir durumun gerçekleşmeyeceğini biliyoruz. Yine de Apple, TV Plus’ın abonelik ücreti hakkında bir bilgi paylaşmadı. Daha da önemlisi Apple, lansman sırasında Apple TV Channels adında yeni ayrı bir hizmet daha duyurdu. Apple TV Channels’da HBO gibi üçüncü taraf içerik üreticilerine ait içerikler bulunacak. İzleyiciler, Apple TV Channels’da yalnızca izledikleri kanallar için ücret ödeyecekler. Apple, bu ücretin ne kadar olacağı konusunda bir bilgi paylaşmadı ancak tahminler, tüketicilerin Apple’ı seçenerek tasarruf yapacakları bir fiyat etiketi olacağı yönünde.

Neden rakipleri yerine Apple TV Plus’ı seçmeliyiz?

Apple’ın servislerini geliştirmeye büyük önem verdiğini biliyoruz. Zira şirket artık gelirlerini artırmak için daha fazla iPhone satamıyor. Donanım aracılığı ile gelirlerini artıramayan şirket, yazılım ve servislerine odaklanarak daha fazla gelir elde etmek istiyor. Bu nedenle Apple TV Plus’un belli bir kaliteyi garanti edeceğini söyleyebiliriz. Bununla birlikte Türkiye’de Netflix; ABD’de ise HBO, Hulu gibi platformlar yeterince popüler ve tüketicilere oldukça fazla içerik sunuyorlar. Bu nedenle neden tüketicilerin Apple TV Plus’ı neden abone olmak isteyecekleri sorusu hala havada duruyor. Tüketicilerin Netflix’e abone olma nedenleri, konuşulan neredeyse tüm popüler dizi ve filmlerin Netflix’te yer alıyor olması. Apple’ın bu konuda nasıl bir üstünlük sağlayacağını bekleyip göreceğiz.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/3/25/18281333/apple-tv-plus-streaming-many-questions-missing-details-event-2019
24
10
5
1
1
Emoji İle Tepki Ver
24
10
5
1
1