EA: Oyun Sektöründeki ‘Kötü Adam’ Neden Biziz Bilmiyoruz

94
26
17
5
3
Birçok oyuncuya göre Electronic Arts şirketi, oyun sektörünün kötü karakteri. İncelediğiniz zaman bunun sebeplerini kolayca bulabilirsiniz ancak görünüşe göre EA, bunun sebebini bilmiyor. Peki EA gerçekten neden bu konumda?

Electronic Arts şirketi, gerek oyun içi satın alımlarla gerek şirket içi skandallarıyla birçok oyuncuya göre sektörün kötü karakteri. Ancak bütün bu tanılara rağmen EA, sahip oldukları kötü şöhretten haberdar değil gibi görünüyor. Geçtiğimiz hafta şirketin patronlarından biri olan Matt Bilbey, şu açıklamada bulundu:

“25 yıldır buradayım ve hala bizim neden kötü adam olarak değerlendirildiğimizi bilmiyorum. Oyun yapmayı ve oynamayı seviyoruz. Maalesef oyunlarda hata yaptığımız zaman bizi yerin dibine sokuyorlar”

Biz de bu içeriğimizde siz okurlarımıza Electronic Arts şirketinin neden bu kötü şöhrete sahip olduğunu elimizden geldiğince açıklamaya çalışacağız.

Varan 1: Paragözlük

EA, kitlesinin düşünmeden oyun oynayan sadık bir koyun olduğunu düşünüyor. Bunu en çok oyun içi satın alımlarda ve season pass sistemlerinde görebilirsiniz. Bir oyuna hali hazırda 60 dolar ödemiş bir oyuncuya hâlâ oyun içerisinde eşya satın aldırmak gerçekten şirketin kötü yorumalr almasına neden oluyor.

Varan 2: Tembellik

EA’nın oyunlarına sürekli ilgi gösteriyor olmamızın sebebi, geçmişteki güzel oyunlarıyla gönlümüzü feth etmiş olmaları. FIFA, Battlefield, Star Wars ve Sims gibi başlıklar, oyuncuların geçmişte en güzel zamanlarını geçirdikleri oyunların başlarında geliyorlar.

Kâr amacı güdüldüğü zaman, EA oyuncuların bu markalara ne kadar sadık olduğunu ve ‘oyun gelsin de isterse kötü grafikli olsun’ mantığında olduğunu biliyor. Bu yüzden oyuncuların yarısından fazlası her sene yeni çıkan FIFA oyununu satın alıyor.

EA, yeni fikirler üretme konusunda çok tembel davranıyor ve sadece şirkete büyük miktarlarda para kazandırabilecek oyunları tasarlamaya bakıyor. Burada kaybeden tek kişi var o da oyuncular ve şirketin bu politikası da uzun yıllar değişmeyecek gibi görünüyor.

Varan 3: Gaddarlık

EA’nın tek problemi sadece tüketicilerle değil, aynı zamanda çalışanlarıyla da. EA’nın bu yılın başında 350 çalışanını işten çıkardığını hatırlarsınız. Kemeri altındaki pek çok proje ve yan kuruluşlarla EA gibi bir şirketin çalışanları ile sözleşme yenilemesini veya diğer sektörlere kaydırmasını bekleyebilirsiniz. Ancak bunun yerine şirketin tarihinde toplu işten çıkarmalar yer alıyor.

Bunların dışında bir de şirketten ayrılan çalışanların verdiği bilgiler var. Bilgiler göre EA, çalışanlarını fazlasıyla zorluyor. Bir oyun tarihinde gecikme yaşandığı zaman ise para konusunda büyük kesintiler yaşanıyor ve mesai saatleri artırılıyor. Bu şekilde mesai artırılmasa bile zaten mesai saatleri insanlık dışı saatler olarak lanse ediliyor.

Bütün bunlardan çıkaracağımız sonuç, EA’nın artık cebinden ziyade kitlesine saygılı ve vefalı bir şekilde yaklaşması gerekiyor. Aksi takdirde gelecek yıllarda büyük müşteri kayıpları yaşayabilir.

Kaynak : https://www.slashgear.com/ea-doesnt-know-why-theyre-the-bad-guy-well-heres-why-13583797/
94
26
17
5
3
Emoji İle Tepki Ver
94
26
17
5
3