eBay'de İnanılmaz Paralara Fortnite Yüklü iPhone'lar Satılmaya Başlandı

179
15
4
4
3
Fortnite'ın App Store'dan kaldırılmasını fırsat bilen bazı girişimci(!) ruhlu kişiler, ellerindeki Fortnite yüklü iPhone'ları eBay'de binlerce dolara satışa çıkardı.

Geçtiğimiz hafta içinde Epic Games, popüler battle royale oyunu Fortnite’ın mobil sürümü için web sitesi üzerinden kredi kartı ile oyun içi alımlar yapabileceğini bir sistem başlatmıştı. Bunun üzerine önce Apple sonra da Google, söz konusu sistemin uygulama mağazasının politikalarına aykırı olduğunu öne sürerek oyunu uygulama mağazalarından kaldırmıştı.

Android akıllı telefon kullanıcıları, Fortnite Mobile’ın APK dosyasını bizzat oyunun resmi web sitesinden indirerek Fortnite keyfini yaşamaya devam edebiliyorlar. Ancak iPhone kullanıcıları, eğer telefonlarında halihazırda Fortnite bulunmuyorsa oyunu yükleyip oynamaya devam edemiyorlar. Bu da, bazı girişimcilere(!) bazı fırsatlar doğuruyor. 

eBay'deki bazı Fortnite yüklü iPhone ilanları

fortnite yüklü iphone

Epic Games, Fortnite Mobile’ın App Store’dan kaldırılmasının ardından bir açıklama paylaşarak Fortnite yükle iPhone’larda oyunun oynanmaya devam edilebileceğini ancak güncelleme yayınlanmayacağını bildirdi. Bu açıklama, Fortnite yüklü iPhone modellerini bir anda kıymete bindirdi. En azından iPhone sahiplerine göre durum böyle.

Dünyanın en popüler e-ticaret sitelerinden biri olan eBay’e girdiğinizde pek çok ‘Fortnite yüklü ikinci el iPhone’ ilanı ile karşılaşabiliyorsunuz. Üstelik gerçek değeri birkaç yüz dolar olan bu telefonlar, içinde Fortnite yüklü olduğu bin doların üzerinde fiyat etiketiyle satışa sunuluyorlar. Kaç tanesinin sunulan fiyat üzerinden alıcı bulabildiği ise bilinmiyor.

10.000 dolarlık Fortnite yüklü iPhone X

fortnite yüklü iphone x

eBay’daki ikinci el bir iPhone X ise adeta Fortnite tutkunlarının oyuna ne kadar maddi değer biçtiğini gösterecek cinsten. Yaklaşık üç yıllık bir akıllı telefon olan iPhone X, ikinci el olarak Fortnite Mobile yüklü şekilde tam 10 bin dolar yani yaklaşık 74 bin TL’ye satışa sunuluyor. Söz konusu cihazı bu fiyata alacak kişiyi en tutkulu Fortnite Mobile oyuncusu olarak tanımlamak sanırım çok da yanlış olmayacaktır.

Kaynak : https://androidrookies.com/used-iphone-x-with-fortnite-installed-selling-for-10000-on-ebay/
179
15
4
4
3
Emoji İle Tepki Ver
179
15
4
4
3