Biz Maça Hazırız: Milli Takım İçin Yazılmış, Tüyleri Diken Diken Eden 8 Marş

30
10
8
1
0
Biz Maça Hazırız: Milli Takım İçin Yazılmış, Tüyleri Diken Diken Eden 8 Marş
Euro 2020'de mücadele eden Milli Takımımız için bu sene çıkan marşlar biraz hayal kırıklığı yarattı. Bizler de sizlere Milli Takım için yazılmış ve hala efsane olan marşları listeledik.

Türkiye'miz futbol dünyasının en büyük turnuvalarından Euro 2020'de mücadele ediyor. İlk maçında zor bir sınav veren ve ne yazık ki İtalya'ya karşı 3-0 kaybeden Türkiye, her ne olursa olsun inancımızın tam olduğu bir takım. Bizler bizim çocuklara inandık, her birine tüm kalbimizle güveniyoruz, ancak daha önce 2002 Dünya Kupası ve 2008 Avrupa Kupası'ndaki efsane mücadelelerimizde bizlerle olan marşlardaki başarıları ne yazık ki bu sene göremedik.

Mustafa Sandal, Kıraç gibi isimlerin hazırladığı marşlar eskilerin yerini pek tutamadı. Bizler de bugün sizlere Türkiye Milli Takımı için hazırlanmış ve her dinlediğimizde avaz avaz eşlik etme isteği uyandıran o günlere geri dönmemizi sağlayan birbirinden efsane marşları listeleyeceğiz. Listemiz daha çok futbol marşları ağırlıklı olacak olsa da tahmin edebileceğiniz çok özel bir basketbol marşı da listemizde yer alıyor.

Karşımızda yine güçlü rakipler var, ancak önceden olduğu gibi şimdi de her biri ülkesini gururlandırmak için mücadele veren gencecik yetenek fışkıran bir takıma sahibiz. Hadi gelin, bizim çocukları daha iyi desteklemek için ruhumuzu Türkiye sevgisiyle dolduracak efsane Milli Takım marşlarına yakından bakalım:

İçimizi Türkiye aşkıyla doldurtacak efsane Milli Takım marşları

Euro 2008'de yeri göğü inletmiştik: Hep Seninleyiz Türkiye!

Euro 2008 maçlarını canlı izleyenler burada mı? Euro 2008, bizlere imkansız diye bir şeyin futbolda yer almadığını göstermişti. 2008'de yaşadığımız duygular enfesti, elbette marşlar da öyle. Ülker'in o sene çıkardığı bir marş, hala hepimizin hafızalarında kayıtlıdır. "Yer gök inlesin, bu sesi dinlesin, hep seninleyiz TÜRKİYE!" 

Tarkan marş yaparsa ortaya böyle bir iş çıkar: Bir Oluruz Yolunda

Türkiye Milli Takımının bir başka efsane dönemi olan 2002'de Dünya üçüncüsü olmuştuk. Bu efsane günlerde dinlediğimiz marş ise Türkiye'nin en ünlü sanatçılarından Tarkan tarafından yayınlanmıştı. Bugün bile açıp dinlediğimiz bir marş olan Bir Oluruz Yolunda, Euro 2020'deki duygularımızı da yansıtıyor. 

2008'de Avrupa'ya Türklerin ayak seslerini duydurmuştuk: Avrupa / Milli Takım

Pek çoğunuz Gülben Ergen'in marşı olduğunu dahi bilmiyor olabilirsiniz, ancak 2008'deki futbol kenetlenmemiz çok eşsizdi. Bu dönemde de muhteşem marşlarla karşılaşmıştık. Gülben Ergen'in yayınladığı marş da o dönem ağzımızdan düşmeyen marşlardandı.

Son sözü her zaman bizim söylediğimizi hatırlayalım: Bitti Demeden Bitmez

Serdar Ortaç'ın Euro 2016 için hazırladığı bir şarkı olan Bitti Demeden Bitmez, o sene turnuvada istediğimiz şeylere ulaşamadığımız için hayal kırıklığı ile sonuçlanmıştı. Yine de bu şarkının çok bilinmeyen değerlerden biri olduğunu söyleyebiliriz.

Bizim çocukların arkasında milyonların beklediğini bu sefer göstereceğiz: Ay Bizim Yıldız Bizim

Eypio ve Burak King'in hazırladığı bu rap şarkısı, Milli takımımızdan beklediğimiz pek çok şeyi en doğru şekilde veren şarkılardan biri. 

Haydi çocuklar, size inanıyoruz: Haydi Türkiye

Coca-Cola'nın reklam filminde duyduğumuz Haydi Türkiye marşı, avazımız çıktığı kadar bağırıp kol kola söyleyebileceğimiz marşlardan. Karadeniz müziğinin altyapısını kullanan bu marş, her duyduğumuzda bizi gaza getirecektir. 

80 milyon tek bir yüreğiz biz: Ayna - Türkiye Milli Takım Marşı

Kalplerimizde ay yıldız var. Efsane Türk müzik gruplarından Ayna'nın Euro 2016 için hazırladığı bu marş, Euro 2020 için çıkmış olsaydı çok daha fazla sevilebilirdi. Neyse ki marşların bir zamanı yok, onlar bizim milli değerlerimiz ve bu şekilde sevmeye devam edeceğiz.

Dünyanın en eşsiz basketbol marşı: 12 Dev Adam

Milli Takım diyorsak, bu sadece futbol takımımız için değildir. Her branşta bizi temsil eden sporcularımız bizim için değerlidir. Elbette bu sene EuroLeague'de Anadolu Efes'le tarih yazdığımız gibi milli takımlar arasında da basketbolun güçlü takımları arasında yer alıyoruz. Athena ve Mehteran'ın basketbol takımımız için söylediği 12 Dev Adam marşı ise ülkemizin en eşsiz marşları arasında yer alıyor. 

Biz, bizim çocuklara gerçekten çok inandık. Sahada elinden gelen her şeyi son ana kadar yapacaklarını biliyoruz. Bizler de bu marşlarla onlara destek verip ülkemizi her yerde olduğu gibi desteklemeye devam edeceğiz. Peki sizlerin "Bu da efsane bir marştı" dediğiniz şarkılar var mı? Öneri ve düşüncelerinizi yorumlar kısmında bizlerle buluşturabilirsiniz.

30
10
8
1
0
Emoji İle Tepki Ver
30
10
8
1
0