Çocuğunuzla Birlikte İngilizce Öğrenebileceğiniz En İyi 6 İngilizce Çizgi Film

10
1
1
1
0
İngilizce öğrenmek zor zanaat ancak çocuklar için durum böyle değil. Çocukların İngilizce öğrenmesini kolaylaştıracak çok güzel çizgi filmler mevcut ve işin iyi yanı yetişkinler de bundan faydalanabiliyor. Bu listede çocuğunuzla birlikte İngilizce öğrenebileceğiniz en iyi çizgi filmleri bir araya getirdik.

90’ların çocuklarından günümüz çocuklarına kadar neredeyse her çocuk çizgi filmlerle büyüyor. Çizgi filmlerin yetişkinler tarafından şu anki kullanım amacı her ne kadar kendileri kafalarını dinlerken çocuklarını oyalamak olsa da aslında çocuk gelişimine birçok yönden katkı sağlıyorlar.

Bunlardan bir tanesi de dil öğrenmek, üstelik sadece çocuklar için değil, yetişkinler için de bu durum geçerli. Tabii ki çocukların kavrama yeteneği daha fazla olduğundan onları küçük yaşlardan dil öğrenimi sürecine sokmak emin olun büyük katkı sağlayacaktır. Dolayısıyla gelin çocuğunuzla birlikte İngilizce öğrenebileceğiniz en iyi çizgi filmlere göz atalım.

Çocuğunuzun kolayca İngilizce öğrenebileceği 6 İngilizce çizgi film:

  • Peppa Pig
  • Mickey Mouse Clubhouse
  • Martha Speaks
  • Doki Adventures
  • Phineas and Ferb
  • Dora The Explorer

YouTube üzerinden de kolayca erişebileceğiniz: Peppa Pig

Peppa Pig, internetteki en meşhur çizgi filmlerden biridir. Bu tatlı çizgi film, hem yetişkinlerin hem de konuşma yetisine sahip büyüklükteki çocukların İngilizce öğrenimi için de çok faydalı. Çizgi filmdeki dil kullanımı oldukça basit ve tekrara dayalı. Üstelik YouTube üzerinden kolayca erişebiliyorsunuz.

Yılların efsanesi: Mickey Mouse Clubhouse

Disney animasyonları özellikle 2000’li yıllarda doğmuş çocukların favorileri olsa da hâlâ izlemesi oldukça eğlenceliler ve öğreticiler. Disney Channel her ne kadar ülkemiz televizyonlarında bulunsa da animasyonların dili Türkçe.

Disney animasyonlarından en öğretici olanı diyebileceğimiz Mickey Mouse Clubhouse çizgi filminin bir YouTube kanalı bulunuyor. Çizgi filmdeki İngilizce kullanımı oldukça basit ve telaffuza yapılan vurgularla öğrenimi kolaylaştırıyor.

İngilizce öğrenirken köpekleri de sevdiren: Martha Speaks

Martha Speaks, midesine gitmesi gerekirken beynine giden bir çorba sebebiyle birdenbire konuşmaya başlayan küçük tatlı bir köpeğin maceralarını anlatıyor. Çizgi filmdeki her bölüm belirli anahtar kelimeleri baz alarak spesifik konulara odaklanıyor ve kelime öğrenmeyi kolaylaştırıyor.

Meraklı sorularla çocuk gelişimine katkı sağlayan: Doki Adventures

Doki Adventures, 7 yaşındaki meraklı bir köpek olan Doki’nin maceralarını anlatıyor. Kendisi birçok sorusu olan bir kâşif ve bu sorularının cevabını en yakın arkadaşları Oto, Mundi, Fico, Annabella ve Gabi ile dünyayı gezerek buluyor. Martha Speaks gibi Doki de İngilizce öğrenme konusunda basit diliyle çok yardımcı olan ve bilgilendirici bir çizgi film.

Orijinal şarkılarla İngilizce öğrenmeye yardımcı: Phineas and Ferb

Disney Channel’ın bir başka çizgi filmi olan Phineas and Ferb, iki kardeşin yaz tatillerini inanılmaz icatlar yaparak geçirmesini konu alıyor. Ablaları Candace ise onlara engel olmaya çalışıyor ama kimse ona inanmıyor.

Çizgi filmin güzel yanı, neredeyse her bölümde orijinal bir şarkı olması. Bu dinamik şarkılar İngilizce kelimeleri akılda tutmak ve öğrenmek için oldukça faydalı oluyor. Onun dışında da oldukça eğlenceli bir çizgi film.

Kaşif Dora'nın maceralarını izlediğimiz: Dora The Explorer

Kaşif Dora, sırt çantası, haritası ve maymun arkadaşı ile birçok soruya cevap arayan ve maceralara atılan küçük bir kızı anlatıyor. Çizgi filmde her kelimenin yavaşça ve tekrar tekrar telaffuz edilmesi İngilizce öğrenmeye çok elverişli. Ayrıca birçok şarkı da bulunması cabası.

İngilizce öğrenmeye katkı sağlayacak tüyo ve tavsiyeler:

çizgi film
Çocuğunuzla İngilizce öğrenebileceğiniz kaliteli az çizgi film bulunuyor. Bu sebeple İngilizce öğrenirken uygulayabileceğiniz birkaç kullanışlı tüyoyu sizlerle paylaşacağız:

  • Çocuğunuza (eğer bulabiliyorsanız) ilk olarak çizgi film bölümünün Türkçe versiyonunu, daha sonra İngilizce versiyonunu izletin. Bu sayede hikâyeyi daha kolay kavrayabilecek ve cümlelerden anlam çıkartabilecektir.
  • Eğer çocuğunuz okumayı biliyorsa ve çizgi filmde altyazı seçeneği varsa kesinlikle kullanın. Bölümü ilk olarak kendi dilinizin altyazısında daha sonra İngilizce altyazı ile izletin.
  • Çizgi filmi beraber izleyin. Çocuğunuzla bu eğlenceli anı paylaşmak, onun hevesini arttıracaktır.
  • Her bölümün sonunda öğrendiğiniz kelimeleri tekrar edin.
  • Çizgi filmlerde yaşanılan olayları gerçek hayatta olabildiğince tekrar edip İngilizce kelimeler kullanmaya çalışın.

Böylelikle çocuğunuzla birlikte İngilizce öğrenebileceğiniz en iyi 6 çizgi filmi derlediğimiz içeriğimizin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Düşüncelerinizi ve önerilerinizi aşağıdaki yorumlar kısmında belirtmeyi lütfen unutmayın.

10
1
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
10
1
1
1
0