Sosyal Medya Fenomeni Çoban Erdal Karadağ, Aylık Sosyal Medya Gelirini Açıkladı

218
29
19
5
4
Yaşadığı hayatı, karşılaştığı zorlukları ve genel olarak çobanlık mesleğinin ayrıntılarını YouTube kanalında takipçileriyle paylaşan Erdal Karadağ, dijital mecradan ne kadar gelir elde ettiğini açıkladı.

Erdal Karadağ, 2016 yılında oluşturduğu kanalında, çoban hayatının ayrıntılarını ve inceliklerini takipçileriyle paylaşıyor. Takipçilerinin de büyük bir ilgiyle takip ettiği Karadağ, sosyal medya üzerinden kazandığı miktarı açıkladı. Bunun yanında dikkat çekici birkaç anısını da takipçileriyle paylaştı.

MOR KOYUN TV adlı kanalında videolarını takipçileriyle buluşturan fenomen çoban, sosyal medya üzerinden 5 ile 20 bin lira arasında gelir sağladığını belirtiyor. Bunun yanında Karadağ, yaşam şeklinden ve hem kendisinin hem de kanalın geçmişinden bahsediyor.

“İçeride olduğum 7 yıl boyunca kendimi okumaya verdim.”

Erdal Karadağ

Erdal Karadağ’ın YouTube kanalında güncel olarak 43 binin üzerinde abone bulunuyor. Paylaştığı bilgilerde çalışırken neler yaşadığını, nasıl olayları ve talihsizlikleri geride bıraktığını şu şekilde aktardı:

Iğdır denince akla kayısı ve Iğdır Ovası gelir. Bunun yanında bir de mor koyun vardır. Yaşadığım yerde çoğu ailenin illaki mor koyunu vardır. Koyun besleriz; bu bize atadan, dededen kalan bir meslektir. Bir özlemdir koyunculuk, terk edemiyoruz. Ailem uzun zamandır koyunculuk yapıyor. Ben bir süre bıraktım ve İstanbul'a çalışmaya gittim. Başımdan talihsiz bir olay geçti ve hapishaneye girdim. İçeride olduğum 7 yıl boyunca kendimi okumaya verdim. Kimiz? Neyiz? Dünyadaki amacımız ne? Bunları düşünmeye başladım. Dağları, koyunları, kuzuları, köpekleri, çobanları çok özlüyordum. Hapisten çıktığımda 'Artık çobanlıktan başka iş yapmayacağım' dedim.

Çobanlığa yeniden başladım. Elimde eski bir telefon vardı. Videolar çekiyordum, telefon bozulunca kayboluyordu. Ben de o yüzden sosyal medya kanalıma kaybolmasın, diye çektiğim videoları yüklemeye başladım. Bir süre sonra insanların videoları izlemeye başladığını fark ettim. Ara ara videolar paylaşmaya devam ettim. Videoların izleyici sayısı artmaya başladı. Şu an kanalıma abone olan kişi sayısı 42 binin üzerine çıktı.

“İnsanların sahiplenmesi çok güzel.”

Erdal Karadağ

Karadağ, aylık YouTube gelirini açıkladığı son sözlerinde ise kanalın içeriğinden ve insanların kendisine bakışının iyi yönde değiştiğinden bahsediyor.

Aylık kazancım 5 ile 20 bin lira arasında değişiyor. Koyunların otlatılma şekli, hastalıkları gibi konuları işliyorum. Koyunun tırnak bakımından tutun yaşı nasıl anlaşılır, kırkımı nasıl yapılır, ilaçlaması nasıl olur; bunların hepsini günlük yaşantımı içeriklerime konu ediyorum. Çok zevkli, takipçilerimin geri dönüşleri çok güzel. İnsanların sahiplenmesi çok güzel. Eskiden yola çıktığımızda kimse halimizi sormazdı. Şimdi gittiğimiz yerde tanıyanlarımız oluyor.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/turkiye/202106191044771183-fenomen-coban-erdal-karadag-aylik-sosyal-medya-kazancini-acikladi/
218
29
19
5
4
Emoji İle Tepki Ver
218
29
19
5
4