NASA'nın Ardından Avrupa Uzay Ajansı da Venüs'e Gideceğini Açıkladı

23
1
1
1
0
Geçtiğimiz günlerde NASA’nın Venüs’e iki adet uzay aracı gönderme projesini açıklamasından sonra, Avrupa Uzay Ajansı (ESA) da EnVision isimli uzay araçları ile Venüs’e gideceğini açıkladı. Projenin 2030’lu yıllarda hayata geçmesi planlanıyor.

Geçtiğimiz günlerde ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) 2028-2030 yılları arasında Venüs’e göndermek için DAVINCI + ve VERITAS adında iki uzay aracı geliştirdiğini sizlerle paylaşmıştık.

Bu açıklamanın üzerinden henüz birkaç gün geçmiş olmasına rağmen Avrupa Uzay Ajansı da 2030’lu yıllarda EnVision isimli uzay aracı ile Venüs’e gitmeyi planladığını açıkladı.

Yeni hedef Venüs

Venüs ve Dünya

Avrupa Uzay Ajansı’nın (ESA) bilim direktörü olan Günther Hasinger, konuyla ilgili açıklamasında “Gezegenimize en yakın konumda olan ancak gezegenimizden çok farklı olan komşumuzun keşfinde yeni bir dönem bizleri bekliyor” dedi.

ESA’nın yaptığı açıklamaya göre bu görev, Venüs ve Dünya’nın neden birbirlerinden bu kadar farklı olduğunu anlamayı hedefliyor.

Bu görev, ESA’nın ilk Venüs görevi değil:

EnVision uzay aracı

ESA, daha önce de Venüs’e uzay aracı göndermişti. Uzay ajansının “Venus Express” isimli uzay aracı, 2005-2014 tarihleri arasında Venüs gezegeninin karbondioksit açısından zengin olan, kalın atmosferini inceleme görevini gerçekleştirmişti. EnVision uzay aracı, tıpkı selefi olan Venus Express gibi gezegenin yörüngesine yerleşecek. Fakat çok daha gelişmiş bilimsel araçlarla donatılacağı için önceki uzay aracından çok daha fazla bilgi toplayabilecek.

Proje her ne kadar ESA tarafından yürütülse de EnVision’ın VenSar isimli radar sistemini NASA tasarlayacak.

Kaynak : https://www.indyturk.com/node/373151/bi%CC%87li%CC%87m/g%C3%B6kbilimcilerin-g%C3%B6z%C3%BC-bu-gezegende-nasan%C4%B1n-ard%C4%B1ndan-avrupa-da-ven%C3%BCse-gidiyor
23
1
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
23
1
1
1
0