Facebook, Counter Strike Turnuvalarının Canlı Yayınlanacağını Açıkladı!

6
3
2
2
1
Facebook, Counter Strike dahil olmak üzere dünyanın en popüler oyun turnuvalarının kendi platformları üzerinden canlı yayınlanacağını duyurdu.

Oyun turnuvalarının izleyici kitlesi, artık neredeyse futbol ve basketbola yaklaşmış durumda. Yurt dışında e-spor olarak adlandırılan ve çoğu kimse tarafından bir spor dalı olarak görülen bu turnuvalar, bundan sonra Facebook üzerinden canlı olarak yayınlanacak.

Daha önce bu turnuvalar, ESPN’de canlı olarak izleniyordu. E-spor’un liderlerinden ESL ise bugün yaptığı açıklama ile toplam 6 farklı dilde yayınlanması üzerine Facebook’la bir anlaşma yapıldığını duyurdu. Anlaşma, şimdilik Counter Strike: Global Offensive’i kapsıyor. Hatırlarsanız geçtiğimiz aylarda Twitter da benzer bir anlaşma yapmış ve e-spor yaynları ile ilgili 1500 saatlik bir anlaşma imzlamıştı.

Açıklamaya göre ESL, Facebook’a toplam 5.500 saat e-spor içeriği gönderecek ve bunun 1.500’ü platforma özgü olacak. İngilizce, Fransızca, İspanyolca, Portekizce, Lehçe ve Almanca dilleriyle yapılacak yayınlardan önce 30’ar dakikalık orijinal Facebook Canlı yayınlar eşliğinde, CS: GO karşılaşmalarında öne çıkan en iyi oyuncuların performansları gösterilecek.

Facebook ve ESL’nin e-spor programları önümüzdeki Haziran ayından itibaren yayın akışına başlayacak. Eğer izlemeyi planlıyorsanız, ESEA’nın şuradaki Facebook sayfasını beğenmeyi unutmayın.

6
3
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
6
3
2
2
1