Formula 1, 2011'den Sonra İlk Kez Türkiye'ye Geliyor (Tarih de Belli Oldu)

240
8
7
4
4
Fatih Altaylı, dünyanın en popüler yarış sporlarından Formula 1'in bu yıl yeniden Türkiye'ye geleceğini açıkladı. Açıklamalarını yüzde 99,9 doğruluk oranıyla yapan Altaylı'ya cevap, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Eren Üçlertoprağı'dan geldi. Üçlertoprağı, Altaylı'nın açıklamalarını doğruladı.

Dünyanın en çok izlenen yarış sporlarından bir tanesi olan Formula 1, geçtiğimiz yıllarda Türkiye'nin de önemli gündem maddeleri arasında yer alıyordu. Çünkü Formula 1 yarışları, 2005-2011 yılları arasında İstanbul'da da düzenlenmişti. Ancak 2011 yılından sonra bu yarış ülkemizde yapılmadı. Ülkemizdeki popüler gazetecilerden bir tanesi olan Fatih Altaylı, dün yaptığı açıklamalarda Formula 1'in bu yıl yeniden Türkiye'ye geleceğini açıkladı.

Fatih Altaylı, Federation Internationale D’Automobile (FIA) yetkililerinden bilgi aldığını ifade ederek Formula 1'in bu yıl yüzde 99,9 oranında Türkiye'de de yapılacağını hem de bu yarışın seyircili olarak gerçekleşeceğini açıkladı. Altaylı, konuyla ilgili açıklamalarında yarışın kasım ayının üçüncü haftasında gerçekleşeceğini ifade etti. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Eren Üçlertoprağı da Altaylı'nın açıklamalarını doğrulayarak tarihin de kesinleştiğini duyurdu.

Formula 1

Yapılan açıklamalara göre Formula 1, 13-14-15 Kasım tarihlerinde Intercity İstanbul Park Pisti'nde gerçekleşecek. Üstelik bu yarışın seyirci alınarak gerçekleştirilecek olması, ülkemizdeki Formula 1 tutkunları için de büyük bir önem arz ediyor. Ancak bu kararın bugün için geçerli olduğunu, koronavirüs salgınının nasıl seyredeceği bilinmediği için bu yarışın seyircisiz gerçekleşme ihtimalinin de bulunduğunu unutmamak gerekiyor.

İstanbul'daki Formula 1 yarışı seyircili olarak düzenlenirse, bu yıl seyircili gerçekleşecek dört yarıştan bir tanesi de İstanbul'da yapılmış olacak. Ayrıca Formula 1, bu yıl herhangi bir kamu desteğine sahip değil. Tamamen Intercity'nin kaynakları ve girişimleri, Formula 1 yarışının ülkemizde de yapılmasını sağlamış olacak. Konuyla ilgili resmi açıklamanın bu hafta içerisinde Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak tarafından yapılması bekleniyor.

Kaynak : https://www.haberturk.com/formula-1-9-yil-aradan-sonra-seyircili-olarak-turkiyede-2776016-spor
240
8
7
4
4
Emoji İle Tepki Ver
240
8
7
4
4