Fotoğraflarınızı Saniyeler İçinde Animeye Dönüştüren Uygulama: AnimeGAN V2

75
11
8
5
1
Gerçek dünyada çektiğiniz fotoğrafları animeden bir sahneye dönüştürebilen AnimeGAN, bazı geliştirmeler yaparak AnimeGAN V2 adlı yeni uygulamasını yayınladı. Github üzerinden ulaşılan bu uygulama, makine öğreniminin geldiği noktayı da gözler önüne seriyor.

2020 yılında Çinli bir araştırma ekibi, çektiğiniz fotoğrafları animeye dönüştüren bir uygulama tanıtmışlardı. AnimeGAN olarak adlandırılan uygulama özellikle Hayao Miyazaki, Makato Shinkai ve Satoshi Kon hayranları tarafından büyük ilgiyle karşılanırken sosyal medya kullanıcıları da yoğun ilgi göstermişti. Makine öğrenimine dayanan bu yapay zeka aracı, hızlı ve yüksek çözünürlüklü olmasıyla da övgü topladı.

Ancak uygulamanın geliştiricileri AnimeGAN’ın bazı sorunlarını gidermek için şimdi de AnimeGAN V2 adı altında uygulamanın gelişmiş versiyonunu kullanıcılara tanıttı. GitHub üzerinden ulaşılan uygulamada herhangi bir fotoğraf farklı tarzlarda animelere dönüştürülebiliyor. Aynı zamanda Hugging Face de uygulamanın demo versiyonunu sunuyor. Ancak bu demo sitede şu an için yalnızca yüzününüzün olduğu fotoğraflar animeye dönüştürülebiliyor ve yükleme süresi de oldukça uzun sürebiliyor.

AnimeGan V2'yi nasıl kullanabilirsiniz?

AnimeGan V2

AnimeGan V2 şu an için mağazalarda bularak kullanabileceğiniz bir uygulama değil. Ancak uygulamanın GitHub sayfası üzerinden bir deneme linki paylaşılmış durumda. Gelin nasıl yapacağınızı adım adım anlatalım;

  • Buraya tıklayarak siteyi ziyaret edin.
  • 'upload an image' yazan arama çubuğunda 'browse' butonuna tıklayın.
  • 'Select Generated Image Size' sekmesinden boyut seçimi yapın. (Burada biraz daha beklemeyi göze alıp 'large' seçimi yapmanızı öneririz. Diğer seçenekler görüntü kalitesini bozmakta.)
  • Sayfanın en altında yer alan 'Generate' butonuna tıklayın.
  • Ardından oluşan görüntüyü masaüstündeyseniz sağ tıklayarak, mobildeyseniz uzun basılı tutarak kaydedebilirsiniz.

AnimeGAN ile oluşturulan sokak fotoğrafları:

Uygulamanın içinde yer alan farklı efektlerle anime görüntülerinde oynamalar yapılabiliyor.

animegan

animegan

animegan

Ünlü isimlerin de anime versiyonu oluşturuldu:

animegan

animegan

animegan

Kaynak : https://www.reddit.com/r/MachineLearning/comments/qo4kp8/r_p_animeganv2_face_portrait_v2/
75
11
8
5
1
Emoji İle Tepki Ver
75
11
8
5
1