Ubisoft'ta Geçen Yıl Yaşanan Taciz Skandalı Büyümeye Devam Ediyor: Tüm Şirket Dava Edildi

22
17
11
2
1
Ubisoft’un geçen yıl ortaya çıkan cinsel taciz olayları ortalığı karıştırmıştı. Şimdiyse aynı olaydan dolayı Fransa Oyun Çalışanları Birliği, Ubisoft’u cinsel taciz suçlamaları ile dava etti.

Geçtiğimiz yıl Ubisoft içinde patlak veren cinsel taciz ve ırkçılık olayları sizlere aktarmıştık. Ubisoft, konu hakkında yaklaşık 1 yıldır açıklama yapmamış ve olay unutulmaya yüz tutmuştu. Ta ki bugüne kadar.

Bugün Fransa Oyun Çalışanları Birliği tarafından Ubisoft’a cinsel taciz suçlaması ile dava açıldı. Davanın açılması için bu kadar süre beklenmesinin sebebinin ise mağdurların her birinden tek tek ifade alınması ve dava dosyasının hazırlanmasının uzun sürmesi olduğu söylendi.

Ubisoft’un başı dertte

Ubisoft irketi taciz nedeniyle dava edildi

Ubisoft, Solidaires Informatique isimli kuruluş tarafından dava edildi. Solidaires Informatique, aslında Fransa’daki bütün oyun çalışanları savunmayı hedefleyen bir sendika. Bu davada şikayetçi olunan taraflar ve şikâyet nedenleri ise şu şekilde;

  • Tommy François: Şirketin eski haber ve basın tarafından sorumlu eski başkan yardımcısı. Şirket içindeki pozisyonundan yararlanıp çalışanlarını taciz etmesi.
  • Serge Hascoët: Şirketin içerik departmanında yönetici. Şirket içindeki pozisyonundan yararlanıp çalışanlarını taciz etmesi ve iş arkadaşlarının taciz olaylarına göz yumması.
  • Serge Hascoët’nin asistanı: Hascoët ile yakınlığını kullanarak şirket içindeki pozisyonundan yararlanıp çalışanlarını taciz etmesi.
  • Cécile Cornet: Şirketin eski insan kaynakları müdürü. Şirket içindeki tacizlere göz yumması ve bunu normalleştirmeye çalışması.
  • İnsan kaynakları departmanında çalışan ancak ismi açıklanmayan bazı çalışanlar: Aktif olarak taciz olaylarının üstünü örtmek ve tacizcileri korumak.
  • Yves Guillemot: Ubisoft’un CEO’su. Şirket içinde olan olaylardan sorumlu olması nedeniyle dava edildi.

Bütün Ubisoft dava edildi

İstifa eden Tacizci çalışanlar

Her ne kadar bu olaydaki sanıklar tek tek dava edilmiş olsalar da hepsi bu olayların yaşandığı dönemde Ubisoft’ta çalışıyordu. Bu sebeple de sendika, Ubisoft şirketinin tamamını da ayrıca dava etti. Ubisoft’un dava edilme nedeninin “Şirket içinde cinsel tacize müsait bir yönetim sistemi kurmak ve bu tacizlere göz yummak” olduğunu açıklandı.

François, Hascoët ve Cornet artık Ubisoft çatısı altında çalışmıyor. Geçen yıl bu taciz olayları patlak verdiğinde üçü de şirketten kovulmuştu. Ancak bu kovulma Ubisoft markasının da dava edilmesine engel olamadı.

Sendikanın avukatı olan Maude Beckers, yaptığı açıklamada “Fransa mahkemesinde iş yerinde cinsel taciz suçlamaları çok nadirdir. Bu sebeple bulabildiğimiz bütün delilleri ve ifadeleri topladık ve kanıtlarımızı hazırlıyoruz. Mümkün olan en ağır cezayı isteyeceğiz” diyerek bu konudaki ciddiyetini gösterdi.

Ubisoft ve çalışanları hakkında açılan dava şu anda kanıt toplama aşamasında. İleride daha detaylı bilgiler ortaya çıktığında sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Kaynak : https://www.pcgamer.com/french-game-workers-union-sues-ubisoft-for-institutional-sexual-harassment/
22
17
11
2
1
Emoji İle Tepki Ver
22
17
11
2
1