Bir Girişimci, Zihin Okuma Cihazı Üretmeyi Başardı: Fiyatı 50 Bin Dolar

46
8
7
4
1
Bir girişimci tarafından kurulan Kernel isimli şirket, insanların zihinlerini okuyabildiğini iddia ettiği bir cihaz geliştirdi. Kask şeklindeki bu cihaz, beyin dalgaları ile kan dolaşımını anlamlı verilere dönüştürerek, insanların düşüncelerinde neler olduğunun anlaşılmasını sağlıyor.

ABD’li bir girişimci olan Bryan Johnson tarafından kurulan Kernel isimli bir şirket, zihin okuyabildiğini iddia ettiği bir cihaz geliştirdiğini duyurdu. Yakın bir gelecekte piyasaya sürülmesi planlanan ürün, bilim dünyasına boyut atlatacak gibi görünüyor.

Kernel tarafından geliştirilen zihin okuma cihazı, kafaya takıldığında birkaç kilogram ağırlığa yol açıyor. Hemen her yeri sensörlerle dolu olan cihaz, beynin elektriksel uyarıları ile kan dolaşımını düşünce hızında takip ediyor. Topladığı bilgileri önce analiz eden ve anlamlı hale getiren kask, bu sayede bir insanın ne düşündüğünü anlamış oluyor.

Zihin okuma cihazının fiyatı 50 bin dolar olacak

Zihin okuma cihazı

Geliştirdiği cihazla ilgili Bloomberg’e konuşan Johnson, bu cihaz için büyük riskler aldığını belirtiyor. Hatta üretim sürecinde banka hesaplarının tümünü sıfırladığından bahseden girişimci, ekibin maaşını bile gecikmeli olarak ödemiş. Ancak bu azmin sonucu, nispeten uygun fiyatlı bir zihin okuma cihazının icat edilmesini sağlamış durumda.

Kernel’in zihin okuma cihazı, 5 yıllık bir çalışmanın ürünü. Ayrıca bu projenin gelişim süreci için tam 110 milyon dolar harcanmış. Teknolojinin ne kadar güvenli olduğu şimdilik bilinmese de Johnson, piyasaya sürecekleri zihin okuma cihazının fiyatının 50 bin dolar olacağını belirtiyor.

Kaynak : https://www.ntv.com.tr/teknoloji/zihin-okuyan-kasklar-satisa-cikiyor-fiyati-50-bin-dolar,NRmEbVo1C0aHKmEvpyp5aA
46
8
7
4
1
Emoji İle Tepki Ver
46
8
7
4
1