Google Fotoğraflar'a Manuel Yüz Etiketleme Özelliği Geldi

9
5
2
2
1
Google Fotoğraflar'a eklenen yeni bir özellik sayesinde kullanıcılar artık fotoğraflarda etiketlenmeyen kişileri kendileri etiketleyebilecek. Yalnız özellik Google'ın yüz tanıma algoritmasına bağlı olarak çalışıyor.

Google’ın Fotoğraflar uygulaması birçok Android kullanıcısının cihazında yer açmasına ve fotoğraflarını bir platformda yedekleyebilmesini sağlıyor. Ancak uygulama, yalnızca fotoğraf yedeklemek dışında daha birçok özelliğe de ev sahipliği yapıyor.

Şirket, son olarak bu özellikler arasına aslında uzun zaman önce gelmesi gereken elle yüz etiketleme özelliğini de getiriyor. Artık Google Fotoğraflar kullanıcıları, fotoğraflarda otomatik olarak tanınmayan insanların yüzlerini kendileri etiketleyebiliyorlar.

Yeni özellik şu anda tüm kullanıcılara dağıtılmaya başladı. Ancak bu özellik hakkında hatırlatmamız gereken çok önemli bir şey bulunuyor: Google’ın yüz algılama algoritması fotoğrafta bir yüz bulamazsa bu özelliği kullanamıyorsunuz. Yani sistem hâlâ Google’ın algoritmasına bağlı olarak çalışıyor.

google fotoğraflar kişi etiketleme

Peki bu ne demek oluyor? Bu, yalnızca Google Fotoğraflar’ın algılayabildiği yüzleri etiketleyebileceğiniz anlamına geliyor. Yani fotoğrafta yüzü tanınmayan bir kişi varsa bu kişinin yüzüne etiketleme yapamıyorsunuz. Fakat yüzü algılanan bir kişiye etiket verilmemişse kendiniz etiketi ekleyebilirsiniz.

Özellik nasıl kullanılıyor?

Google’ın Fotoğraflar uygulamasına gelen yeni özelliği kullanmak oldukça basit. Öncelikle bahsettiğimiz üzere Google Fotoğraflar, resimdeki yüzleri belirlemiş olmak zorunda. Daha sonra eğer etiketlenmemiş ya da tanınmamış bir kişinin olduğunu görürseniz şu işlemleri uygulayın:

google fotoğraflar

  • Fotoğraf açıkken ekranı yukarı kaydırın ya da sağ üstteki üç nokta butonuna basın.
  • Fotoğrafta etiketlenmediğini gördüğünüz yüzlerin üstüne basın.
  • Google Fotoğraflar, üstüne bastığınız yüzün mevcut ya da yeni bir kişi olup olmadığını size soracaktır.

Yeni özelliği Fotoğraflar uygulamanızda kullanamıyorsanız endişelenmeyin. Özellik, yeni yeni dağıtılıyor. Yani en güncel sürümü kullanıyor olsanız bile yeni özelliğe erişebilmek için beklemeniz gerekebilir. Bu arada Google’ın Fotoğraflar uygulamasını sürekli geliştirdiğini de hatırlatmakta fayda var. Uygulamaya gelen son yenilikleri öğrenmek için bu yazımıza gidebilirsiniz.

Kaynak : https://petapixel.com/2019/11/29/google-photos-now-lets-you-manually-tag-faces/
9
5
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
9
5
2
2
1