Google'dan Pixel 4'ün Sorunlu Yüz Tanıma Kilidi İçin Açıklama: 'Çözeceğiz'

10
4
3
0
0
Google Pixel 4, piyasaya sürüldüğünden beri yüz tanıma kilidinin güvenliğiyle ilgili bir sıkıntıya sahip. Şirket, önümüzdeki aylarda yüz tanıma kilidini daha güvenli hâle getirecek bir güncellemeyi telefona sunacak.

Google'ın amiral gemisi telefonu Pixel 4, Türkiye'ye gelmemiş olmasına rağmen ülkemizdeki çoğu akıllı telefon kullanıcısı tarafından da beğenilen bir model. Fazlasıyla sevilen bu model, piyasaya sürüldüğünden beri bir problem ile karşı karşıya ve bu problem hem Google'ın hem de kullanıcıların canını sıkıyor.

Google Pixel 4'ün problemi, yüz tanıma sisteminin istenilen kadar güvenli olmaması. Telefonun yüz tanıma sistemi ile çalışan kilidi, kullanıcının gözleri kapalı olsa bile kolayca açılabiliyor. Google; bu durumun farkında olduklarını, kendilerinin de en az kullanıcılar kadar rahatsız olduklarını ve önümüzdeki aylarda bu sorunu çözeceklerini belirtti.

Google, Apple ile neredeyse aynı sistemi kullanıyor:

Google Pixel 4

Google, Pixel 4 modelinde Apple ile neredeyse aynı yüz tanıma teknolojisini kullanıyor. Apple'ın yüz tanıma sistemi, kullanıcının yüzünün derinliğini ayrıntılı olarak ölçüyor ve bu şekilde kilidi açıyor. Google'ın da aynı teknolojiyi kullandığını varsayarsak gözleri kapalı olan birinin yüz tanıma kilidini açamaması gerekiyor ancak Google Pixel 4 modelindeki yüz tanıma sistemi, düz bir taramaya sahipmiş gibi görünüyor.

Google, sistemdeki bu sorunu çözeceklerini belirtse de bunun ne zaman olacağı konusunda kesin bir bilgi vermedi. Açıklamalarında 'önümüzdeki aylar içerisinde' gibi bir ifade kullanan Google'ın verdiği bu zaman dilimi, güvenlik problemi gibi önemli bir durum için biraz fazla olduğundan ötürü bazı kullanıcılardan da tepki gelmeye devam ediyor.

Kaynak : https://androidcommunity.com/google-working-on-pixel-4-face-unlock-issue-in-the-coming-months-20191021/
10
4
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
10
4
3
0
0