Google, Reklamcılık Politikalarını Basitleşteştirecek

11
3
2
1
0
Google, pek çok farklı reklamcılık platformuna sahip. AdSense, AdMob ve Ad Manager olarak üçe ayrılan bu platformlarını basitleştirmek isteyen firma, yeni bir politika izleyecek.

Google, sürekli genişleyen bir reklam ağı oluşturuyor. AdSense, AdMob ve Ad Manager gibi pek çok farklı reklamcılık platformuna sahip olan Google, tüm bunların oldukça karmaşık olduğuna karar vermiş olmalı ki reklamların nerede görünebileceğini daha iyi açıklayarak AdSense, AdMob ve Ad Manager'daki yayıncı deneyimini basitleştirmeyi hedefliyor.

Bu kapsamda Google, ilk olarak, “reklamcılığına izin verilmeyen veya kısıtlanabilecek içerik türlerinin” ana hatlarını basit bir özet şeklinde yayıncılara sunacak. Basitleştirme, yayıncılardan gelen “tutarlı bir geri bildirim parçası” olacak ve politikaları anlamayı ve izlemeyi daha kolay hale getirecek. Google, reklam sadeleştirmesinin bir parçası olarak uyguladığı bazı yaptırımları da bu kapsamda güncelleyecek.

Google, yayıncılara pek çok konuda da kısıtlamalar uyguluyor:

Google Reklam

Yenilenen Google Yayıncı Politikaları; AdSense, AdMob veya Ad Manager aracılığıyla reklam yayınlanmasına izin verilmeyen makaleleri ve sayfaları kapsıyor. Politikayı ihlal eden içeriğe para kazandırmaya çalışmak ise reklamın askıya alınmasına veya hesabın sonlandırılmasına neden olabiliyor.

Google’ın, yayıncı kısıtlaması uyguladığı içerikler arasındaysa şunlar yer alıyor: “Cinsel içerik, şoklayıcı içerik, patlayıcı maddeler, silahlar, silah parçaları ve ilgili ürünler, diğer silahlar, tütün, rekreasyonel ilaçlar, alkol satışı ve kötüye kullanımı, çevrimiçi kumar, reçeteli ilaçlar ve onaylanmamış ilaçlar”

Google, Yardım Merkezi ve Politika Merkezi’ni güncelledikten sonraki ay politika politikalarında değişiklik yapacak. Politikaların ve kısıtlamaların eksiksiz bir dökümü o zaman detaylı olarak paylaşılacak.

Kaynak : https://9to5google.com/2019/08/28/google-ad-policies-simplification/
11
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
11
3
2
1
0