Dün Gerçekleşen Merkür Geçişinin Olağanüstü Görünen Görüntüleri

23
6
1
1
0
Merkür, dün Güneş ile Dünya’nın arasından geçti. 2032 yılına kadar tekrarlanmayacak bu olaya dair fotoğraf ve videolar yayınlandı. Merkür’ün Güneş’in önünden geçişini NASA, YouTube üzerinden canlı yayınladı.

Merkür, dün Güneş ile Dünya arasından geçerek gözlemcilere olağanüstü görseller bıraktı. Merkür’ün Güneş’in önünden geçmesinin Dünya’da gözlenebilmesi önemli bir olay. Zira Güneş ile Dünya arasından geçebilen yalnızca iki gezegen bulunuyor; Merkür ve Venüs.

Geçtiğimiz yüzyıl boyunca 13 defa Merkür’ün Güneş’in önünden geçişi Dünya’dan gözlenebildi. Hatta bizler biraz daha şanslıyız; zira bu 13 geçişin dördü geçtiğimiz on yıl içerisinde gerçekleşti. Ancak bundan sonraki Merkür geçişi, 2032 yılında yaşanacak. Daha doğrusu Merkür'ün Dünya ile Güneş arasından geçtiğini ancak 2032 yılında gözlemleyebileceğiz.

Dün gerçekleşen Merkür’ün geçişi, Kuzey Amerika’nın doğusundan ve Güney Amerika’da 5,5 saat gözlenebildi. Bu geçiş sırasında gökbilimciler ve gözlemevleri tarafından olağanüstü fotoğraflar ve videolar elde edildi. 

Merkür’ün geçişine dair tabii ki en iyi görseller NASA tarafından elde edildi. NASA’nın teleskopları dün, Merkür’ün geçişi için özel olarak çalıştılar. NASA, Merkür’ün geçişi sırasında bir canlı yayında yaptı. 

Slooh YouTube kanalı da Merkür'ün geçişini canlı yayınladı. Slooh'un canlı yayın tekrarını buradan izleyebilirsiniz. Merkür'ün Güneş'in önünden geçtiği anlara ait görüntüleri NASA'da yayınladı. NASA'nın yayınladığı Merkür geçişinin görsellerine buradan ulaşabilirsiniz.

Merkür'ün Güneş'in önünden geçişi

Merkür'ün Güneş'in önünden geçişi

Merkür'ün Güneş'in önünden geçişi

Kaynak : https://www.sciencealert.com/mercury-just-passed-the-sun-for-the-last-time-until-2032-here-are-the-epic-photos
23
6
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
23
6
1
1
0