Havalı Tasarımıyla 2020 Toyota Yaris Hybrid Tanıtıldı

Toyota, ünlü modeli Yaris’in hibrit versiyonunun 2020 modelini tanıttı. 2020 Toyota Yaris Hybrid, tasarımda yapılan değişikliklerle, hibrit otomobil severleri fazlasıyla memnun edecek gibi görünüyor.

Toyota’nın en bilinen araç modelleriden olan Yaris’in hibrit versiyonunun 2020 modelleri tanıtıldı. Toyota mühendislerinin Yaris Hybrid’in gövdesi üzerinde yaptıkları değişiklikler, genel tasarımı Yaris’in hatchback versiyonun dış görünüşüne yaklaştırıyor. 

Toyota Yaris Hybrid’in dingil açıklığı 2019 modele göre 5 cm daha artırılmış durumda. Dingil açıklığında 5 cmlik artış olmasına rağmen araç gövde boyutunu aynı şekilde korumaya devam ediyor. Dingil açıklığındaki artış, aracın toplam yüksekliğinin 4 cm düşürülmesi ile dengelendi. Aracın koltuklarının daha düşük bir oturma pozisyonuna getirilmesi ile aracın tavan boşluğu da önceki modelde olduğu gibi kendini koruyor. 

Toyota Yaris Hybrid’in yeni tasarlanan gövdesine, iç kabindeki değişiklikler eşlik ediyor. Yaris Hybrid’in gösterge panelinde var olan 10 inçlik ekran, Yaris mühendisleri tarafından tamamen elden geçirildi. 

Toyota Yaris Hybrid’in gücü, üç silindirli motordan geliyor. Yaris Hybrid’in motorunda yapılan iyileştirmeler ile araç yüzde 15 oranında daha fazla güç kazanıyor. Aynı zamanda iyileştirmeler, aracın yakıt ekonomisini de yüzde 20 oranında verimli hale getiriyor. 

Ünlü otomobil üreticisi, Yaris Hybrid’de bulunan nikel-metal hibrit ünitesini, lityum-iyon pil ünitesi ile değiştirdi. Yaris Hybrid’e eklenen yeni pil ünitesi daha iyi bir performans ve hafif bir gövde vaat ediyor. Toyota, yeni pil ünitesi, eski pil ünitesinden yüzde 27 oranında daha hafif.