Bir Twitter Kullanıcısı, Halo Infinite'in Fragmanında Bulunan Bir Easter Egg Keşfetti

27
8
0
0
0
343 Industries tarafından geliştirilen ve yaklaşık iki ay önce tanıtım videosu yayınlanan Halo Infinite hakkında heyecan verici bir detay yakalandı. Keskin gözlü bir oyuncu, videoyu izlediği sırada gördüğü şeyin ne olduğunu anlamlandırmaya çalışırken, oyuna dair ilk Easter Egg’i açığa çıkardı.

Her sene olduğu gibi bu sene de E3 etkinliği gerçekleştirildi ve tanıtım yapıldı. Bu tanıtımlardan biri de, en pahalı oyun projesi olacağı konuşulan Halo Infinite. Oyunun geliştirici ekibi 343 Industries tarafından E3 2019 için bir tanıtım videosu hazırlanmıştı. Videonun yayınlanmasının ardından yaklaşık iki ay geçmişti ve her şey gayet sıradandı. Ta ki bir Twitter kullanıcısı olanları fark edene kadar.

Oyunun tanıtım videosunda, Master Chief’in uzay boşluğundan kurtarıldığını ve bir gemide uyandığını görüyoruz. Chief’in uzay boşluğundan kurtarıldığı sahnede, arka tarafta yerle bir edilmiş Halo istasyonu görüyoruz. Videonun sonlarına doğru bir mini klip daha var. İsterseniz buyurun hemen aşağıdan izleyelim.

Göründüğü üzere, gayet net bir fragman gibi duruyor ancak işin aslında görünenden fazlası var. Gözümüzün önüne gizlenmiş bu ayrıntıyı, şahin gözlü bir Twitter kullanıcısı fark ediyor. Master Chief’in zırhına güç verilip uyandırıldığı an ekranda hızlıca bazı kırmızı çizgiler beliriyor. Bu çizgiler sadece bir saniye kadar görünüp kayboluyor. Gayet normal ve animasyonun bir parçası gibi görünen bu çizgiler Xeypal isimli Twitter kullanıcısına garip gelmiş olacak ki biraz ayrıntıya inmeye karar vermiş.

halo easter egg

Twitter kullanıcısı, videodan birkaç kare ekran görüntüsü alıp incelemiş ve bu çizgilerin aslında bir QR kod olduğunu fark etmiş. QR kod taratıldığında 40 saniye uzunluğunda bir ses dosyasına ulaşılmakta. Buradaki bağlantıdan ulaşabileceğiniz ses dosyasında ilk başta ayak sesleri, sonrasında ise Cortana’yı andıran bir ses duyulmakta. Ses kaydındaki bu kişinin, “Bu… bu benim bir parçam. Neden, nasıl bilmiyorum ama bu benim.” dediği anlaşılıyor.

Xeypal, bu konu hakkında 343 Industries’in hikâye yönetmenlerinden Dan Chosich’e tweet attı. Bunun üzerine Halo’nun resmi Twitter hesabından verilen cevapta, oyun karakterlerinden Catherine Halsey’in “Yeterince uzun sürdü” dediği bir GIF paylaşıldı. Bunun üzerine Xeypal’ın keşfettiği ayrıntının doğruluğu kesinleşmiş oldu.

Kaynak : https://www.trueachievements.com/n38531/halo-infinite-easter-egg
27
8
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
27
8
0
0
0