Hepsiburada'nın ABD'deki Milyar Dolarlık Piyasa Değeri Belli Oldu

156
8
5
3
3
Amazon, Apple, Microsoft ve Tesla gibi dev şirketlerin listelendiği ABD, Nasdaq borsasında artık bir Türk şirketi olan Hepsiburada da yer alacak. 1 Temmuz itibarıyla Nasdaq'da listelenecek Hepsiburada'nın değerlemesi 3,9 milyar dolar, hisse fiyatı ise 12 dolar alarak belirlendi.

Türkiye'nin en büyük e-ticaret platformlarından olan Hepsiburada, dünyanın en değerli şirketlerinin de listelendiği ABD, Nasdaq borsasında listelenecek. 3,9 milyar dolar değerleme ile yolculuğuna başlayan şirketin hisse fiyatı 12 dolar olarak açıklandı. 

Bloomberg'e açıklamalarda bulunan Hepsiburada kurucusu Hanzade Doğan Boyner, elde edilen gelirin hisse satışlarından elde ettiği geliri, uçak rezervasyon hizmeti HepsiFly'ı yurt dışına açmak ve para transfer işine girmek için kullanacak.

Teknoloji devlerinin arasında artık Türkiye'den de bir şirket olacak: Peki Hepsiburada, elde ettiği gelirle ne yapacak?

hepsiburada

Hepsiburada'nın Türkiye dışında kapsamlı operasyonlara başlayacağının ilk sinyallerini veren Boyner; Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgelerini hedeflediklerini belirtmişti. Listelenmeden önceki yıl, pandemi döneminde geliri 2 katına çıkan şirketin yeni hedefi değerini artırarak diğer ülkelerde de benzer dominasyonu yaratmak olacak.

Halka arzın ardından Hanzade Doğan Boyner'in hissesi %25'ten %21,4'e, şirketin halka arzı için ortaklık kurulan ABD'li yatırım şirketin Franklin Templeton Investments'in hissesi %25'ten %14,6'ya düşmüş olacak. Hissenin kalan %50'si, kurucu Boyner'in ailesine ait kalmaya devam edecek.

Ticari adı D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret A.Ş. olarak bilinen Hepsiburada, listelenmenin ardından 738 milyon dolar değerinde hisse satışı yaptı. Ancak bu satıştan 470 milyon dolarlık gelir elde etti.

156
8
5
3
3
Emoji İle Tepki Ver
156
8
5
3
3