Hindistan, Koronavirüs Aşısının Seri Üretime Hazır Olduğunu Açıkladı

121
22
15
10
4
Hindistan Başbakanı Narenda Modi, Covid-19 aşısının seri üretime hazır olduğunu, bilim insanları onay verdiği takdirde 1,3 milyarlık nüfusları için bu aşıyı üretmeye başlayacaklarını söyledi.

Koronavirüs pandemisi, önümüzdeki dönemlerde bir süre daha hayatımızın gerçeği olmaya devam edecek gibi görünüyor. Pandeminin tamamen ortadan kalkması için güvenli bir aşıya ihtiyaç duyan insanlık, bunun için de yüzlerce çalışma yürütüyor. Bu konuda ise en somut adım geçtiğimiz gün Rusya tarafından atılmıştı. Rusya, Sputnik V adını verdiği aşıyı tanıtmış ve seri üretime geçileceğini söylemişti. Rusya’nın açıklamasının ardından bir açıklama da Hindistan Başbakanı Narenda Modi’den geldi. 

Modi, yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının seri üretime geçmeye hazır olduğunu söyledi. Hindistan Bağımsızlık Günü’nde yaptığı konuşmada haberi veren Modi, “Bir değil, iki, üç kadar koronavirüs aşısı Hindistan’da test edildi” şeklinde açıklama yaptı. Bu aşıların vatandaşlara ulaştırılabilmesi için planlarının hazır olduğunu söyleyen Modi, Ulusal Dijital Sağlık Misyonu’nu başlattıklarını ve bunun için 1,3 milyarlık nüfusa sahip olan ülkedeki her vatandaşa dijital sağlık kimliği vereceklerini belirtti. 

Bilim insanları onay verirse seri üretime geçilecek

Bilim insanlarının onay verdiği takdirde Covid-19 aşısı için seri üretime başlayacaklarını söyleyen Hindistan Başbakanı Modi, bununla birlikte koronavirüsten olumsuz etkilenen ekonomi için 1,46 trilyon ABD Doları destek vermeye hazır olduklarını söyledi. 

Rusya ve Hindistan’dan gelen somut adımlar dışında İngiltere ve ABD’nin de Covid-19 aşısı için insan testlerine devam ettiği biliniyor. Adımlarını daha sağlam atmak isteyen İngiltere ve ABD, bu sebeple aşıyı çıkarırken biraz daha geç kalacaklar gibi duruyor. Peki sizler Hindistan’ın geliştirdiği aşıyı yaptırmak ister misiniz? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında bizlere iletebilirsiniz.

Kaynak : https://t24.com.tr/haber/hindistan-basbakan-modi-koronavirus-asisinin-seri-uretimine-haziriz,897011
121
22
15
10
4
Emoji İle Tepki Ver
121
22
15
10
4