Hitachi'den Klasik Parolaların Sonunu Getirecek Alternatif: 'Damar İzi'

18
5
2
1
0
Güvenlik önlemlerinin giderek daha da sıkılaştığı günümüzde yeni giriş yöntemleri ortaya çıkmaya devam ediyor. Bu teknolojilerden bazıları da hâlihazırda kullandığımız teknolojileri yerinden edebilecek potansiyele sahip. Hitachi’nin eldeki damar şekillerini tanıyıp geçiş izni verdiği yeni el tarayıcısı teknolojisi, klasik parolaların sonunu getirebilir.

Kelimenin tam anlamıyla klasik şifreleri tarihe karıştıracak yeni biyometrik teknolojisinin, yarın Hitachi tarafından açıklanması bekleniyor. Tabii bu yeni teknoloji, klasik şifrelerin yanı sıra parmak izi ve yüz tanıma sistemlerini de tarihe gömebilir. Gelin bu yeni biyometrik el tanıma teknolojisine bir göz atalım.

Hitachi’nin el tanıma teknolojisi nasıl çalışıyor?

el tanıma

~Hitachi’nin el üzerindeki damarları tanıyarak giriş izni veren yeni el tanıma teknolojisi

El tanıma teknolojisi, dizüstü bilgisayarınızdaki veya akıllı telefonunuzdaki kamerayı kullanarak herhangi bir ekstra donanıma ihtiyaç duymadan elinizdeki damar düzenlerini tarıyor. Hitachi, tek yönlü bir algoritma kullanarak bir veri kümesi oluşturuyor ve bu veri kümesi, daha sonra AES-256 şifrelemesi ile şifreleniyor.

Sahte ‘damar izi’ tehdidi ortaya çıkabilir mi?

el tanıma

Bildiğiniz gibi parmak izleri kolayca kopyalanabiliyor. Yüz tanıma sisteminde ise ufak tefek de olsa benzer sıkıntılar bulunuyor ancak el tanıma teknolojisinde daha spesifik bir done olan damarlar ele alınacak. Bunun da sahtesinin üretilmesi bir hayli zor gibi görünüyor.

El tanıma teknolojisi ne zaman kullanılabilir olacak?

Hitachi el tanıma teknolojisi, 10 Eylül’de Londra’da tanıtılacak ancak 2019’un sonuna kadar test edilmeye devam edilecek. Ürünün 2020 yılının ortalarında satışa çıkması bekleniyor. Bu ilginç teknolojinin kullanıcılardan nasıl yankı bulacağını ve klasik giriş yöntemlerinin yerini alıp almayacağını önümüzdeki süreçte hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://www.forbes.com/sites/daveywinder/2019/09/09/exclusive-new-hand-gesture-technology-could-wave-goodbye-to-passwords/#4781eaa75286
18
5
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
18
5
2
1
0