Hollywood, Filmi Ödül Alan Türk Yönetmenin Ödülünü Kargoyla Gönderdi

106
39
15
7
6
Genç bir Türk yönetmenin filmi, 5.000'den fazla filmin arasında "En İyi Sinematografi" ödülüne layık görüldü. Hollywood'dan ödül almaya hak kazanan Cevahir Çokbilir, maddi koşullar nedeniyle ABD'ye gidemeyince Hollywood yetkilileri yönetmenin ödülünü kargo ile gönderdi.

Hollywood ile Türkiye arasında çok ilginç bir olay yaşandı. Los Angeles Uluslararası Kısa Film Festivali kapsamında annesinin 1980 yılında yaşanan askeri darbe döneminde yaşadıklarını film haline getiren Cevahir Çokbilir, yarışmanın "En İyi Sinematografi" filmi ödülüne layık görüldü. Yetkililer, Türk yönetmeni Hollywood'a davet etti ancak Çokbilir, seyahat ve konaklama ücretlerinin yüksek olması nedeniyle Hollywood'a gidemedi. 

Türk yönetmenin "Kar Zamanı" isimli filmi, 5.000'den fazla filmin arasından bu ödüle layık görüldü. Normal koşullarda Çokbilir'in Hollywood'a giderek ödülünü alması gerekiyordu ancak yönetmen, maddi koşullar nedeniyle bu seyahati gerçekleştiremeyince ödül, yetkililer tarafından kargo ile gönderildi. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Cevahir Çokbilir, konaklama ve seyahat ücretlerinin filmin bütçesi kadar olduğunu söyledi.

Kar Zamanı

Genç yönetmen, Anadolu Ajansı'na verdiği demeçte ödülünün bu hafta başında eline ulaştığını ifade etti. Ödülünün kargoyla gelmesinin bile kendisini fazlasıyla heyecanlandırdığını söyleyen Çokbilir, ödülünün büyük bir özenle paketlendiğini ifade etti. Filmi tamamen kendi bütçesiyle ve Antalya'da çektiğini belirten yönetmen, bu sayede Antalya'nın da tanıtımını yapmış olduğunu ifade etti.

Hollywood'dan ödül almanın her yönetmenin hayali olduğunu söyleyen Çokbilir, ödülü yerinde almayı çok istediğini ancak bunun mümkün olmadığını vurguladı. Hollywood'a gidememesine rağmen çok büyük bir gurur duyduğunu söyleyen genç yönetmen, bu ödülle birlikte Kar Zamanı'nın uluslararası alanda 10. ödülünü aldığını belirtti.

Yönetmen ve ödülü

Çokbilir, filmle ilgili olarak girişimlerini sürdürdüğünü ve Kar Zamanı'nın Altın Portakal Film Festivali'nde yayınlanmasını istediğini söyledi. Genç yönetmen, yetkililerle irtibata geçmiş ancak şu an için henüz bir dönüş alamamış durumda. Genç yönetmen, bu isteğinin gerçekleşmesinin kendisini hem mutlu hem de teşvik edeceğini söyledi.

Cevahir Çokbilir, ilerleyen dönemlerde de sinema sektörü üzerinde çalışmalarını sürdüreceğini ifade etti. Genç yönetmen bundan sonra, uzun metrajlı filmler ve belgeseller üzerinde çalışmalarını sürdürecek ve Türk sinemasına katkı yapabilmek için daha çok çalışacak.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/kultur/201910241040461575-hollywooddan-odul-kargo-ile-geldi/
106
39
15
7
6
Emoji İle Tepki Ver
106
39
15
7
6