PUBG, Fortnite'a Açtığı Telif Hakkı İhlali Davasından Geri Çekildi

49
9
5
2
2
PlayerUnknown's Battlegrounds'un geliştirici firması PUBG Corp, Fortnite'ın geliştiricilerine karşı açtığı telif hakkı ihlali davasından geri çekildi.

PUBG Corp, Fortnite'ın geliştirici firması olan Epic Games'in avukat ekibine bu hafta başında yolladığı mektupla, davadan vazgeçtiklerini belirtti. Şimdilik iki firma arasında, davadan vazgeçilmesi karşılığında bir anlaşma yapılıp yapılmadığı ise henüz bilinmiyor.

Güney Kore'de yer alan PUBG Corp, geçtiğimiz ay bir dava açmış ve Epic Games'in telif hakkı ihlali yaptığını iddia etmişti. Bloomberg'in haberine göre davaya bakan mahkemenin online kayıtlarında da dava feshedilmiş olarak gözüküyor.

Geçtiğimiz seneye dayanan iki firma arasındaki çatışmalarda, PUBG yapımcısı Chang Han Kim, Fortnite'ın "PUBG'ye popülerlik kazandıran deneyimi kopyaladığı" yönünde iddialarda bulunmuştu. Büyük yankı uyandıran bu iddialar, uzun sürecin ardından sonunda tarihe karışacak gibi görünüyor.

Aylarca süren tartışmaların ardından davadan neden bir anda çekilindiği ise şimdilik bilinmiyor.

Yine de ortalarda bir iki teori mevcut. Biri PUBG'nin, Epic Games'e ait Unreal Engine'i kullanıyor olması. Diğeriyse çokuluslu yatırım şirketi olan Tencent'in, iki firmanın da ortağı olması.

49
9
5
2
2
Emoji İle Tepki Ver
49
9
5
2
2