Huawei P40 ve P40 Pro Hakkında Tüm Beklentiler

41
22
5
5
5
Her cihaza uyumlu kendi işletim sistemini üreten Huawei'nin önümüzdeki amiral gemisi serisi akıllı telefonları P40 ve P40 Pro hakkında bildiğimiz tüm detayları bu yazımızda sizlerle paylaştık.

Çinli akıllı telefon üreticisi Huawei, geçtiğimiz aylar içerisinde ABD Başkanı Donald Trump'ın yaptırımlarıyla karşı karşıya ve zor durumda kalmıştı. Görünen o ki Huawei'nin sektörde geri kalmak gibi hiçbir planı olmadığı gibi sektördün lideri olma yolunda hızla ilerlemek gibi amaçları da bulunuyor. İşte Huawei'nin yeni akıllı telefonu P40 ve P40 Pro hakkında tüm bildiklerimiz.

Yeni kamera lensi:

Huawei'nin P30 Pro akıllı telefonu, 4 adet kameraya sahip olan ilk akıllı telefonlardan birisiydi. Bu adımıyla öne çıkan şirketin kamera konusunda yenilikler yapması bekleniyor. Kamera modülü içerisine yeni bir sensör eklemesi beklenen Huawei'nin P40 serisi akıllı telefonlarda Motorola One Action benzeri bir aksiyon kamerası lensi kullanması beklenebilir.

Gelişmiş ekran teknolojisi:

Huawei P30 ve P30 Pro'nun OLED HDR10 ekran teknolojisi her ne kadar beğenilmiş olsa da sektördeki diğer rakiplerinin QuadHD ve 4K ekranlarının gölgesinde kalmıştı. Bu doğrultuda düzeltmelerini gerçekleştirmesi beklenen Çinli şirketin Huawei P40 cihazlarında AMOLED QuadHD veya AMOLED 4K ekran kullanmasını bekleyebiliriz.

Çentik:

Birçok akıllı telefon üreticisinin ön kamerayı cihazın farklı farklı yerlerine sıkıştırmaya çalıştıklarına şahit oluyoruz. Huawei'den bunu beklemeyecek olmamız güzel bir haber. Akıllı telefonların üstünden yanından kızakla çıkan kameralar yerine ufak bir çentik her zaman daha iyi olacaktır.

Kablosuz şarj:

Günümüzün şarj teknolojisi kablosuz şarja sahip olan akıllı telefonlar, kullanıcılarına büyük kolaylık sağlıyor. Cihaza kablo takmakla uğraşmayan kullanıcılar, sadece cihazlarını kablosuz şarj pedinin üzerine koyuyorlar. Huawei P30 Pro'nun kablosuz şarj teknolojisine sahip olması sebebiyle P40 ve P40 Pro modellerinde de bu teknolojinin daha da iyileştirilmiş bir şekilde kullanılacağına kesin gözüyle bakabiliriz.

Kamera yakınlaştırması:

Akıllı telefon sektörünün en büyük 2. şirketi olan Huawei'nin geçtiğimiz amiral gemisi P30 Pro, kullanıcılarına 5 kat optik ve toplam 50 kat dijital yakınlaştırma sunarak çığır açacak bir teknolojiyi akıllı telefonuna entegre etmişti. Huawei P40 serisi akıllı telefonlarda bu yakınlaştırma oranlarının çok daha uçuk seviyelere çıkması işten bile değil.

Çift ön kamera:

Şirketin akıllı telefonlarının arka kameraları bir hayli övülüyor. Ne var ki cihazların ön kameraları hakkında aynı şeyi söyleyemeyeceğiz. Sektördeki diğer akıllı telefonlarla artık yarışa girebilmek için Huawei'nin P40 akıllı telefonunda çift ön kamera kullanması gerektiği noktaya geldik. Buradaki son sözü ise yine Huawei söyleyecek.

Daha başarılı IP sertifikası:

Huawei P30 Pro modelinde bulunan IP68 sertifikası, cihazın toza ve 2 metre derinliğe kadar suya dayanıklı olduğunu gösteriyor. Bunun yanında herhangi bir kaza durumunda cihazın pek de dayanıklı olmadığını da öne çıkarıyor. P30'da bulunan IP53 sertifikası ise sadece toza ve su sıçramalarına dayanıklılığı göstermesiyle çok daha büyük bir tehlike taşıyordu. Bu doğrultuda Huawei'den cihazlarının suya ve toza karşı dayanıklılığını artırması, beklenen en büyük yenilikler arasında.

Huawei'nin P20 akıllı telefonlarını 2018'in Mart ayında ve P30 akıllı telefonlarını 2019'un Mart ayında tanıtmış olması sebebiyle P40 akıllı telefonlarını da yine 2020'nin Mart ayında tanıtacağı en mantıklı tahmin olacaktır.

Cihazların tam tanıtım tarihleri ve fiyatları hakkında ise ne yazık ki henüz herhangi bir net bilgi elimizde bulunmuyor. En son yeniliklerden anında haberdar olmak için bizleri takipte kalın.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/huawei-p40
41
22
5
5
5
Emoji İle Tepki Ver
41
22
5
5
5