Hyundai, Robotik Şirketi Boston Dynamics’in Büyük Bir Kısmını Satın Aldı

29
6
5
3
1
Hyundai, köpek şeklinde robotlarıyla bilinen Boston Dynamics’i satın aldı. Şirkette pay sahibi olan üçüncü şirket haline gelen Hyundai, robotik parça üretip birleştireceği bir tedarik zinciri kurmayı amaçlıyor.

Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai, robotik şirketi Boston Dynamics’in büyük bir kısmını satın alarak kendi bünyesine dahil etti. Robotik alanında gittikçe kendini geliştiren Hyundai, Boston Dynamics’in %80’lik payında hak sahibi oldu.

Hyundai, robot köpekleriyle bilinen şirketin büyük kısmı için 1 milyar 100 milyon dolar ödedi. Alımla birlikte Koreli şirket, Boston Dynamics’te payı olan üçüncü şirket oldu.

Hyundai, robotik alanında ilerlemeyi amaçlıyor

hyundai boston dynamics

Boston Dynamics, ilk kez 2013’te Google tarafından satın alınmıştı. Yine küçük bir kısmı, 2017 yılında Softbank tarafından satın alındı. İki şirketin sahip olduğu %20’lik kısımdan kalanı ise Hyundai almış oldu. Şirket, Boston Dynamics’i satın alma nedeninin robot parçası üretme, birleştirme ve otomasyon işlerinin yapılacağı bir tedarik zinciri oluşturma isteği olduğunu açıkladı.

TIGER gibi araçlara da faydası olacak

tiger

Hyundai, şubat ayında Star Wars’tan çıkmış gibi görünen, yürüyen araçlarını tanıtmıştı. Bu tip araçların robotik alanından aldığı yardımın payı büyük. Bu hamleyle şirket, TIGER gibi araçlarına parça tedariği konusunda da önemli bir adım atmış oldu.

Boston Dynamics ‘Spot’ adındaki köpeğe benzeyen robotları, ABD’de polis ve ordu tarafından da değerlendiriyordu. Ancak yakın zamanda polislerin robotu kullanma kararı geri çekildi. Yani belki de Hyundai’nin şirketi satın almış olması, şirketin varlığı için önemli bir adım oldu.

Kaynak : https://www.engadget.com/hyundai-boston-dynamics-acquisition-114044490.html
29
6
5
3
1
Emoji İle Tepki Ver
29
6
5
3
1