SON DAKİKA: E-Devlet İddialarıyla Gündeme Gelen Gazeteci İbrahim Haskoloğlu Tutuklandı

249
53
29
7
6
Gazeteci Fatih Portakal, bu sabah yaptığı paylaşımda İbrahim Haskoloğlu'nun gözaltına alındığını açıkladı. Portakal, Haskoloğlu'nun ablasının verdiği bilgileri paylaştı. Son dakika haberine göre İbrahim Haskoloğlu tutuklandı.

Sosyal medyada anlık haber paylaşımı gerçekleştiren ve Twitter’da 500 bini aşkın takipçiye sahip olan gazeteci İbrahim Haskoloğlu, bugün ortaya atılan bir iddiaya göre gözaltına alındı. Eski sunucu ve gazeteci Fatih Portakal tarafından Twitter’da yapılan paylaşıma göre Haskoloğlu, dün gece polis baskınına uğradı.

Fatih Portakal, bu sabah yaptığı paylaşımda Haskoloğlu’nun ablasının kendisini aradığını ve Üsküdar’daki evlerine gece 11’de baskın yapıldığını açıkladı. Paylaşılan bilgilere göre polis ekipleri evde 1 saat kadar arama gerçekleştirdiler, ardından da Haskoloğlu’nu gözaltına aldılar. Gözaltı nedenininse paylaştığı bir haber olduğu söyleniyor.

SON DAKİKA: İbrahim Haskoloğlu tutuklandı

Gece yarısı apar topar gözaltına alınan bağımsız gazeteci İbrahim Haskoloğlu, getirildiği Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde “Kişisel bilgileri hukuka aykırı yolla ele geçirmek” suçundan tutuklandı ve yargılanmak üzere mahkeme süreci başlatıldı.

Fatih Portakal'ın açıklaması:

Haskoloğlu, e-Devlet haberiyle gündeme gelmişti:

ibrahim haskoloğlu

Haskoloğlu, son günlerde özellikle e-Devlet’in hacklendiği iddiasıyla büyük tartışmalara konu olmuştu. Bunun yanı sıra son günlerde Türkiye’de giderek daha fazla gündeme gelen mülteci sorununa dair kişisel paylaşımlar da gerçekleştirmişti.

Olayın detaylarını aşağıdaki videoda açıklamıştık:

249
53
29
7
6
Emoji İle Tepki Ver
249
53
29
7
6