Milletvekilinden Büyük İddia: Netflix, Türkiye’den Çekilecek

214
26
16
8
6
RTÜK'ün Netflix, BluTV ve Puhutv gibi internet üzerinden yayın yapan platformlara yönelik getirdiği yönetmeliğin ardından bu ve bunun gibi kanalların faaliyetlerine son verip vermeyeceği tartışılmaya başlanmıştı. Ortaya çıkan yeni bir iddiaysa Netflix kullanıcılarını son derece yakından ilgilendiriyor.

Geçtiğimiz haftalarda RTÜK'ün 'Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların İnternet Ortamından Sunumu Hakkında Yönetmelik' isimli bir yönetmeliği yayınlamasının ardından birçok kişinin Netflix, BluTV ve Puhutv gibi platformların akıbeti üzerine tartışmaya başladığını gördük. Netflix üyeliği bulunan pek çok kişinin yakından ilgilendiği konu, büyük bir kaos ortamı oluşturdu.

Genellikle sansürsüz yayınları sebebiyle tercih edilen ve Türkiye'de hatırı sayılır bir kullanıcı kitlesine sahip olan Netflix'in yeni düzenlemeye göre Türkiye'de şirket açması, 100 bin lira karşılığında yayın lisansı alması ve gelirinin belirli bir kısmını da RTÜK'e vermesi gerekecekti. Tüm bunların yanı sıra abonelerinin birinci tercih sebebi olan sansürsüz yayınlarını da törpülemesi gerekiyordu.

netflix türkiye

Abonelerin böyle bir durumda Netflix'e abone olmaya devam edip etmeyeceği de insanların aklındaki soru işaretleri arasında bulunuyordu. Bu konuya ilişkin bir anket gerçekleştirerek siz değerli Webtekno takipçilerinin fikirlerini aldık. Bu anketin sonucunda kullanıcılarımızın %78'i, üyeliğini sileceğini beyan etti.

Tüm bunların üzerine RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, yaptığı açıklamada "Biz RTÜK olarak... Netflix, BluTV, Turkcell Plus gibi platformların tepe yöneticileriyle sağlam bir iletişim içindeyiz. Bu platformların yöneticileri, lisanslama için gerekenleri yapmaya hazırlar" ifadelerini kullanmıştı. Ortaya çıkan son bilgilerse Netflix'in Türkiye'den çekileceği yönünde oldu.

netflix

CHP Milletvekili Özgür Karabat, resmi Twitter hesabı üzerinden bir tweet paylaştı. Karabat'ın attığı tweetin ilk maddesindeyse birçok kişiyi mutsuz edecek bir iddia yer aldı. Tweetin başında "Netflix, RTÜK'ün sansüründen dolayı Türkiye'den çekiliyor" şeklinde bir iddiada bulunan Karabat, yazdığı tweette başka konulara da yer verdi.

Şu an için bu iddiaya karşılık olarak Netflix Türkiye'den resmi bir açıklama gelmedi. Karabat'ın tweetine bu bağlantı aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Önemli not: Webtekno ekibi olarak sayın milletvekilinin yalnızca Netflix hakkındaki iddiasıyla ilgilendiğimizi, diğer söylemlerinin kendisini ve siyasi partileri ilgilendirdiğini belirtmek isteriz.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/hayatim/kultur-sanat-haberleri/netflix-turkiyeden-cekiliyor-mu/
214
26
16
8
6
Emoji İle Tepki Ver
214
26
16
8
6