Tümü Webekno

Kategoriler

Hakkımızda Yazarlar Ödüllerimiz Künye Gizlilik İletişim
  1. Webtekno
  2. Sektörel Haberler ve İçerikler

Milletvekilinden Büyük İddia: Netflix, Türkiye’den Çekilecek

RTÜK'ün Netflix, BluTV ve Puhutv gibi internet üzerinden yayın yapan platformlara yönelik getirdiği yönetmeliğin ardından bu ve bunun gibi kanalların faaliyetlerine son verip vermeyeceği tartışılmaya başlanmıştı. Ortaya çıkan yeni bir iddiaysa Netflix kullanıcılarını son derece yakından ilgilendiriyor.

Milletvekilinden Büyük İddia: Netflix, Türkiye’den Çekilecek
Talha Kerem Kalfa Talha Kerem Kalfa /

Geçtiğimiz haftalarda RTÜK'ün 'Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların İnternet Ortamından Sunumu Hakkında Yönetmelik' isimli bir yönetmeliği yayınlamasının ardından birçok kişinin Netflix, BluTV ve Puhutv gibi platformların akıbeti üzerine tartışmaya başladığını gördük. Netflix üyeliği bulunan pek çok kişinin yakından ilgilendiği konu, büyük bir kaos ortamı oluşturdu.

Genellikle sansürsüz yayınları sebebiyle tercih edilen ve Türkiye'de hatırı sayılır bir kullanıcı kitlesine sahip olan Netflix'in yeni düzenlemeye göre Türkiye'de şirket açması, 100 bin lira karşılığında yayın lisansı alması ve gelirinin belirli bir kısmını da RTÜK'e vermesi gerekecekti. Tüm bunların yanı sıra abonelerinin birinci tercih sebebi olan sansürsüz yayınlarını da törpülemesi gerekiyordu.

Milletvekilinden Büyük İddia: Netflix, Türkiye’den Çekilecek

Abonelerin böyle bir durumda Netflix'e abone olmaya devam edip etmeyeceği de insanların aklındaki soru işaretleri arasında bulunuyordu. Bu konuya ilişkin bir anket gerçekleştirerek siz değerli Webtekno takipçilerinin fikirlerini aldık. Bu anketin sonucunda kullanıcılarımızın %78'i, üyeliğini sileceğini beyan etti.

Tüm bunların üzerine RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, yaptığı açıklamada "Biz RTÜK olarak... Netflix, BluTV, Turkcell Plus gibi platformların tepe yöneticileriyle sağlam bir iletişim içindeyiz. Bu platformların yöneticileri, lisanslama için gerekenleri yapmaya hazırlar" ifadelerini kullanmıştı. Ortaya çıkan son bilgilerse Netflix'in Türkiye'den çekileceği yönünde oldu.

Milletvekilinden Büyük İddia: Netflix, Türkiye’den Çekilecek

CHP Milletvekili Özgür Karabat, resmi Twitter hesabı üzerinden bir tweet paylaştı. Karabat'ın attığı tweetin ilk maddesindeyse birçok kişiyi mutsuz edecek bir iddia yer aldı. Tweetin başında "Netflix, RTÜK'ün sansüründen dolayı Türkiye'den çekiliyor" şeklinde bir iddiada bulunan Karabat, yazdığı tweette başka konulara da yer verdi.

Şu an için bu iddiaya karşılık olarak Netflix Türkiye'den resmi bir açıklama gelmedi. Karabat'ın tweetine bu bağlantı aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Önemli not: Webtekno ekibi olarak sayın milletvekilinin yalnızca Netflix hakkındaki iddiasıyla ilgilendiğimizi, diğer söylemlerinin kendisini ve siyasi partileri ilgilendirdiğini belirtmek isteriz.

YORUMLAR

(6)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır. (0)
B
Bob Rose 6 yıl önce
ya gerekirse turkce dil destegi kalksin ama sansur gelmesin cildiracam ya!
O
Oktay Sigirci 6 yıl önce
Arkadaşlar bu iddia Jared Wall isimli bir sosyal medya fenomen hata direk Prodi hesap olan bir attı. Sonra çığ gibi büyüdü. CHP milletvekili de iddia doğruluğunu öğrenmeden paylaştı bence. Netflix de resmi bir açıklama gelmeden inanmayın böyle şeyler.
O
Oktay Sigirci 6 yıl önce
Ziyaretçi kardeşim netflix türkiye de 200 bin mi ne abonesi var bu aboneler de 50 bin ve ya 100 bin kaybedecek zaten. Türkiye de az abonesi olduğunu zarar bile uğramayacak. Üstelik netflix tek kontrol altına almak isteyen ülke Türkiye değil diğer ülkeler de yeni RTÜK yasasına benzer yasalar çıkaracaklar üstelik netflix türkiye yatarım yapıyor o kadar dizi çektiriyor türk diziler popüler olduğu ülkeler de izlensin diye. Seni benim hayrına burada değil yani üstelik türkiye de ofis açtılar diyelim. Gelirin de çok gider olan ülkeyiz saten çok kolay para kazanır.
O
Oktay Sigirci 6 yıl önce
Arkadaşlar burada Netflix içerikler tepki gördüğü ve sansürlemek istediği tek ülke maalesef biz değiliz. 190 farklı ülke de netflix içerikler tepki görüyor ve sansürlenmek isteniyor.
O
Oktay Sigirci 6 yıl önce
Bu arada sansür de nefret eden birisiyim netflix gitse bile benim için sıkıntı olmaz. Çünkü netflix içerikler korsan da izliyorum. Yerli diziler için de bir çaresine bulurlar.
K
king arthur 6 yıl önce
sansüre hayir.Netflixin çekilme karari doğru olur.Sansürlü bir içeriğe kimse para vermez onlarda çok iyi biliyor.Tepkilerden haberleri vardir