İddia: Tesla Autopilot, İnsan Sürücülere Göre Daha Yeteneksiz

23
7
4
2
1
Consumers Reports adlı web sitesi, Tesla'nın en son Autopilot sürümünü test etti ve elde ettiği sonuçlara göre Autopilot'un insan sürücülerden çok daha az yetenekli olduğunu belirtti.

Kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan ConsumerReports.org'un ürün testleri, Tesla Autopilot’un en son sürümünün insan sürücülere göre çok daha az yetenekli olduğunu ve şerit değiştirme işlevinin çok iyi çalışmadığını, sürücüler için potansiyel güvenlik riskleri yaratabileceğini ortaya çıkardı.

Tüketici Raporları’nın üst düzey otomatik test direktörü Jake Fisher, raporda sistemin uzağı göremediğini, fren lambalarına ve sinyallere tepki veremediğini bu nedenle diğer sürücülerin ne yapacağını tahmin edemediğini belirtti.

Tesla’nın otomobillerinin yapay zekası için pazarlama stratejisi hassas bir çizgide yürüyor. Öte yandan, Tesla CEO'su Elon Musk, Tesla'nın gelecek yıllarda tamamen kendi kendine gidebileceğini söyledi. Aynı zamanda Tesla, yıllardır sürücülerine Autopilot'un tamamen özerk bir sürüş moduyla aynı anlama gelmediğini sürekli hatırlatıyor.

Consumers Reports kuruluşu, Autopilot'un gösterdiği performanstan hiç memnun olmadığını belirtti. Hatta diğer arabaları yasalara aykırı bir şekilde geçtiğini de ifade etti. 

Kaynak : https://futurism.com/the-byte/tesla-autopilot-less-competent
23
7
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
23
7
4
2
1