iFixit, Samsung Galaxy Buds Live'ı Parçalarına Ayırdı (Video)

25
3
2
1
0
Akıllı telefonların tamir edilebilirlik seviyelerini ölçen iFixit, şimdi de Galaxy Buds Live'ı parçalarına ayırdı. Görünüşe göre Samsung, Galaxy Buds Live'da mühendislik açısından iyi bir iş çıkardı.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, 5 Ağustos’ta çevrimiçi olarak gerçekleştirdiği Galaxy Unpacked adlı lansman etkinliğinde yeni amiral gemisi Galaxy Note 20, yeni katlanabilir akıllı telefonu Galaxy Z Fold 2, yeni akıllı saati Galaxy Watch 3 ve yeni üst seviye tableti Galaxy Tab S7’nin yanı sıra yeni nesil kablosuz kulaklığı Galaxy Buds Live’ı da tanıttı.

Tasarımı itibarıyla rakiplerinden direkt olarak ayrılan Galaxy Buds Live, nispeten daha çok bir gövdeyle yüksek ses kalitesi vadediyor. Ancak Galaxy Buds Live gibi üst düzey tam kablosuz kulaklıklar kolaylıkla hasar alabiliyor ve tamir edilmesi gerekebiliyor. Peki bir Galaxy Buds Live ne kadar kolay tamir edilebilir?

Samsung Galaxy Buds Live'ın içi böyle görünüyor

galaxy buds live

Daha çok akıllı telefonları parçalarına ayırarak ne kadar kolay tamir edilebildiğini gözler önüne seren iFixit, şimdi de Galaxy Buds Live’ı mercek altına aldı ve Samsung’un yeni tam kablosuz kulaklığını nasıl bir mühendislikle bir araya getirdiğini ortaya çıkardı. iFixit’in videosuna göre Galaxy Buds Live, tamir edilebilirlik konusunda oldukça iyi bir noktada.

Öncelikle Samsung’un Galaxy Buds Live’daki irili ufaklı pek çok parçayı bir araya getirmek için minimum sayıda vida kullandığının altını çizelim. Samsung, Galaxy Buds Live’ı daha tamir edilebilir bir cihaz haline getirebilmek için neredeyse tüm parçaları erişilebilir kılmış ve parçaları bir arada tutmak için daha çok sentetik yapıştırıcılara güvenmiş.

Muhtemelen hiçbirimiz Galaxy Buds Live’ı evde parçalarına ayırıp tamir etmeyeceğiz. Yine de kolay tamir edilebilirlik, uzun vadede bataryayı ya da farklı bir parçayı değiştirme özgürlüğü sunacağından cihazın kullanım ömrünün uzamasını sağlayabilir.

Samsung Galaxy Buds Live'ın tamir edilebilirliğini gösteren video

Kaynak : https://www.androidauthority.com/samsnug-galaxy-buds-live-teardown-1147502/
25
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
25
3
2
1
0