Tümü Webekno

Kategoriler

Hakkımızda Yazarlar Ödüllerimiz Künye Gizlilik İletişim
  1. Webtekno
  2. Yaşam

İklim Krizi, 200 Milyon İnsanı Olumsuz Etkileyecek

İklim değişikliği ve küresel ısınma dünya üzerindeki yaşamı tehdit ederken bu konuya yönelik yapılan çalışmalar konunun ciddiyetini bir kez daha ortaya koydu.

İklim Krizi, 200 Milyon İnsanı Olumsuz Etkileyecek
Hasan Avcıoğlu Hasan Avcıoğlu /

Küresel ısınma ve iklim değişikliği, insanlığın geleceğini tehdit eden en büyük unsurlar arasında yer alıyor. Uluslararası Kızıl Haç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC), Eylemsizliğin Bedeli adlı raporunu yayınladı ve dünya genelinde 108 milyon insanın iklim değişikliğinden kaynaklı sebeplerle yardıma ihtiyacı olduğunu söyledi.

İklim krizine karşı herhangi bir önlem alınmamaya devam edilmesi durumunda fırtına ve kuraklık gibi sebeplerden dolayı insani yardıma muhtaç kişi sayısının 2050 yılına kadar 200 milyona ulaşacağı öngörülüyor. Bu artışın ekonomiye yansımasının ise 20 milyar dolar olacağı tahmin ediliyor.

“Vakit, acil eylem vakti”

**İklim Krizi, 200 Milyon İnsanı Olumsuz Etkileyecek **

İklim dostu eylemlere bugün başlanması halinde insani yardıma muhtaç kişi sayısının önümüzdeki 10 yılda 68 milyona, 2050 yılında ise 10 milyona düşebileceği tahmin ediliyor. IFRC Başkanı Francesco Rocca, iklim krizinin en kırılgan nüfuslar üzerindeki hali hazırdaki ve gelecekteki etkilerinin de bu bulguları doğruladığını ifade etti.

Yayınlanan raporun, iklim krizine yönelik önlemler almamanın korkutucu bedelini ortaya koyduğunu ifade eden Rocca, *“*Ancak, vakit artık acil eylem vakti. Erken uyarı ve ileriye dönük insani eylemi de kapsayan iklim uyumu ve afet riski azaltımına yatırım yaparak, giderek artan ızdırap ve ağırlaşan insani yardım maliyetlerini önleyebiliriz” dedi.

YORUMLAR

(2)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır. (0)
T
Tolga Sağlam 6 yıl önce
yeterince zararı fazlasıyla verdik kendimizi değilde dünyayı kurtarmak istiyorsak ideal dünya nüfusunun 0 olması gerekiyor
G
goldstars74 goldstars74 6 yıl önce
Ben daha fazlasını hayal etmiştim. Dünya kendisine verilen zararı insanoğluna iade edecek.
Tüm yorumlar yüklendi (2 yorum)