Facebook, Instagram ve WhatsApp'a Eş Zamanlı Erişim Sorunu Yaşanıyor [Güncelleme]

195
72
20
18
14
Sosyal medya devi Facebook'un ana uygulaması dahil diğer uygulamaları olan Instagram, Messenger ve WhatsApp'ta dünya genelinde sorun yaşanmaya başladı. Kullanıcıların tepkileri Twitter üzerinden artmaya devam ediyor.

Ülkemizde en çok kullanılan sosyal medya platformlarından olan Instagram'a ve Facebook'a erişim sorunu yaşanıyor. Kullanıcılardan gelen geri bildirimlere göre Instagram'da; gönderiler yüklenmiyor, ana sayfa yenilenmiyor ve hesaplara giriş gerçekleştirilemiyor.

Türkiye dahil İngiltere, Birleşik Arap Emirlikleri, İsveç, Pakistan, Hollanda, ABD, Lübnan, Singapur, Mısır, Brezilya, Almanya, Bahreyn, Gürcistan ve daha birçok ülkede Instagram'da hiçbir işlem yapılamazken işin Facebook tarafında ise sadece paylaşımların yapılamadığı görülüyor.

Şirketin resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamayla, sorunun DDoS saldırısından kaynaklamadığını onayladı:

"Bazı kullanıcıların Facebook uygulamalarına erişmekte zorluk yaşadıklarının farkındayız. Sorunu mümkün olan en kısa sürede çözmek için çalışıyoruz."

"Sorunu mümkün olan en kısa sürede çözmek için çalışmaya odaklandık, ancak DDoS saldırısı ile ilgili olmadığını doğrulayabiliriz."

Twitter kullanıcılarından ise konuyla ilgili paylaşımlar gecikmedi:

"SkyNet aktif oldu." (Terminatör filmiyle alakalı.)

"Sayın Instagram lütfen tekrar çalışmaya başla. Sensiz ne yapacağımı bilmiyorum."

"Instagram'da yaşadıkları sorunun başkalarında da olup olmadığını öğrenmek için Twitter'a koşan kişiler."

"Instagram çalışmıyorken ben."

"Erişim sağlayamadığımda hacklendiğimi düşününce ben."

Güncelleme 1:

An itibariyle WhatsApp üzerinden fotoğraf ve video göndermeyle ilgili herhangi bir işlem yapılamıyor. Bazı kullanıcılar sorun yaşamadıklarını iletiyorlar.

Güncelleme 2:

Facebook, Instagram ve Messenger, eş zamanlı olarak çökmeye başladı. Yetkililerden herhangi bir resmi açıklama hala bulunmuyor, ancak siber saldırı ihtimalinden şüpheleniliyor.

Güncelleme 3:

Facebook'taki paylaşım sorunları devamlılığını koruyor. Webtekno Facebook üzerinden gerçekleştirdiğimiz paylaşımlarımız da bu sebepten dolayı sekteye uğramış durumda. Instagram ve WhatsApp'ta erişim yapan kullanıcılar da işlemlerini son derece yavaş gerçekleştirdiklerini ilettiler. 

Güncelleme 4:

Instagram, WhatsApp, Facebook ve Messenger uygulamalarındaki sorun bazı kullanıcılar için ortadan kalksa da işlemler çok yavaş gerçekleşiyor. Özellikle görsel içeriklerin yüklenmesi uzun sürüyor, WhatsApp'ta görsel transferde sıkıntılar yaşanıyor. Facebook'un tüm uygulamalarında zaman zaman uzun süreşi kopukluklar yaşanıyor. 

Sosyal medya devi, yaklaşık 2 saattir tarihinin en uzun soluklu erişim sorunuyla boğuşuyor.

Güncelleme 5:

Facebook internet sitesi, ana uygulaması, Instagram, WhatsApp, Messenger uygulamaları ve her birinin tarayıcı versiyonlarındaki aksaklıklar devam ediyor. Facebook hesabından çıkış yapan kullanıcılar, hesaplarına tekrar giriş yapmaya çalıştıklarında aşağıdaki mesajla karşılaşıyorlar:

Facebook yakında geri dönecek.

Facebook gerekli bakım çalışmaları için şu anda kapalı durumda, bir kaç dakika için geri gelip kontrol edebilirsiniz.

  • Güncelleniyor...
Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2019/teknoloji/son-dakika-instagram-coktu-mu-3901673/
195
72
20
18
14
Emoji İle Tepki Ver
195
72
20
18
14