Instagram'daki Kaydırmalı Gönderilere Müzik Ekleyebileceksiniz: İşte Platforma Gelen Yeni Özellikler

144
38
10
4
3
Instagram, üç yeni özellik getirdiğini duyurdu. Artık kullanıcılar, birden fazla fotoğraf paylaştıkları kaydırmalı gönderilere müzik ekleyebilecek. Ayrıca, daha fazla insanla da ortak gönderi veya Reels paylaşabilecekler.

Kullanıcı deneyimini iyileştirmek için sürekli yeni özellikler getiren Instagram, uygulamaya bazı yenilikler getirdiğini açıkladı. Bugün duyurulan özellikler, müzik, fotoğraflar ve Reels videolarla kullanıcıların birbirleriyle daha iyi bağlantı kurmasına olanak tanıyacak.

Instagram’a eklenen yeni özellikler arasında kaydırmalı gönderilere, gönderi veya Reels videolardaki ortak paylaşımlara bazı kullanışlı yeniliker yer alıyor. Bu özelliklerin henüz herkes için çıkmış olmayabileceğini ekleyelim.

Kaydırmalı gönderilere (Carousel) müzik eklenebilecek

Bilindiği üzere hikâyelere veya normal gönderilere müzik ekleyebiliyorduk. Platformun bugün duyurduğu yenilik, bu özelliğin kapsamını genişletiyor. Artık kullanıcılar, kaydırmalı gönderilere müzik ekleyebilecekler.

Instagram, özelliği duyurmak için ünlü şarkıcı Olivia Rodrigo ile iş birliğine gitti. Sanatçı kendi hesabından bir kaydırmalı gönderi paylaşarak bu gönderiye yeni şarkısı “bad idea right?”ı ekledi.

Ortak gönderilerdeki kişi sayısı ikiden dörde çıktı

Instagram’ın duyurduğu bir diğer özellik ise Reels ve gönderilerdeki ortak paylaşım özelliği. Normalde, maksimum iki kişi ortak gönderi paylaşıyordu. Artık kullanıcılar, üç kişiyi gönderileri için davet edebilecek. Yani toplamda dört kişi gönderileri ortak paylaşabilecek.

“Sen de Ekle” özelliğine de yenilikler geldi

Son olarak yeni “Sen de ekle” stickerıyla içerik üreticileri, takipçilerinden gelen Reels videoları gönderilerinde öne çıkarabiliyor. Diğer kullanıcılar da bu videoları görebiliyor. Platform, 10 adete kadar videonun içerik üreticileri tarafından sticker’a eklenebileceğini ifade ederken seçilen videoların sahiplerine bildirim gönderileceğini ekliyor.

Instagram'a geçen hafta ise şu özellik eklenmişti:

Takip etmediğiniz kişiler, size yalnızca metin içeren bir adet mesaj gönderebilecek

Kendilerini takip etmeyen kişilere mesaj göndermek isteyen kullanıcılar, iki yeni kısıtlamayla karşılaşacak. Bunlardan ilki, DM isteklerinin artık sınırsız olmayacak olması. Artık, takip etmediğiniz kişiler size sadece bir mesaj isteği gönderebilecek. Daha fazlası için ise isteği kabul etmeniz gerekecek.

İkincisi ise DM isteklerinin sadece metin içeren mesajlar olmasını sağlıyor. Bu da takip etmediğiniz bir kullanıcının size görsel, video veya ses kaydı gönderemeyeceği anlamına geliyor. Bu kısıtlamanın, mesaj isteğini kabul ettikten sonra da geçerli olacağını belirtelim. Yani metin dışında mesajlar almak için o kullanıcıyı takip etmeniz gerekecek.

Instagram, bu iki yeni kısıtlamayla kullanıcıların istenmeyen video ve görüntüler almasının önüne geçileceğini belirtti. Ayrıca, yabancıların sürekli mesaj göndermesinin de engelleneceğini ekledi. 

Kaynak : https://about.instagram.com/blog/announcements/new-ways-to-create-music-with-friends
144
38
10
4
3
Emoji İle Tepki Ver
144
38
10
4
3