Intel'in RTX 3070'e Rakip Olabilecek Yüksek Performanslı Ekran Kartını Ne Zaman Tanıtabileceği Açıklandı

28
18
1
1
1
Ekran kartı piyasasında NVIDIA ve AMD'ye rakip olmak isteyen Intel, oyun odaklı ekran kartı Xe-HPG'yi CES 2022 etkinliğinde tanıtabilir. Kartın NVIDA RTX 3070'den daha güçlü olacağı söyleniyor.

Intel, çalışmalarını gizliden gizliye yürütmekte olduğu, DG2 olarak bilinen üst seviye oyuncu GPU’sunu (Grafik İşlem Birimi) CES 2022’de görücüye çıkarabilir. Bu bilgi, teknolojik ürünlere dair yaptığı sızıntılarıyla bilinen bir Çinli Weibo kullanıcısından geliyor.

Weibo web sitesindeki gönderide yer alan ifadeler, firma içindeki güvenilir kaynaklara göre Intel’in Xe-HPG kartını bir sonraki CES etkinliğinde tanıtacağını belirtiyor. Kartın bu etkinlikte lanse edildikten sonra 2022 Ocak ayında da piyasaya sürüleceği söyleniyor. Hâl böyle iken 2021’nin sonuna doğru işlemciyle ilgili bir takım bilgilerin duyurulması da bekleniyor.

Intel ON etkinliğinde karta dair ipucu verilmesi bekleniyor:

Intel Xe HPG DG2

Intel’in her yıl düzenlediği ON etkinliği, bu yıl Ekim ayının sonunda gerçekleşecek. Etkinlikte, bahsi geçen üst seviye ekran kartına dair ipucu niteliğinde, teaser gibi bir içeriğin sunulması ihtimalinin olduğu söyleniyor.

Intel’in DG2 olarak bilinen oyun odaklı GPU’sunun numunelerini ortaklarına göndermeye başladığı geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmıştı. Söylentilere göre DG2, NVIDIA’nın RTX 3070 kartından daha güçlü olacak ancak 3070 ile 3080’in sunduğu performansın ortalaması sayılabilecek bir performans sunacak.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/intels-high-end-gaming-gpu-could-launch-at-ces-2022
28
18
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
28
18
1
1
1