25
5
4
2
2

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz haftalarda iPhone kullanıcılarının uzun zamandır beklediği iOS 14 geldi. iOS 14’le birlikte gelen pek çok özellik iPhone kullanıcılarını memnun etse de Android ve iOS arasındaki tartışmaları da yeniden körükledi. Gelen yeni özelliklerin zaten uzun zamandır Android’de olduğunu söyleyen pek çok kullanıcı, bu sebeple Apple’ı eleştirmişti.

Bugünkü videomuzda iOS 14’le birlikte iPhone’lara gelen ancak uzun zamandır Android’de bulunan bazı özelliklere bakacağız. iOS 14’ün “yenilik” olarak sunduğu özelliklerin çok uzun zamandır Android’de olduğunu bu videoyla birlikte rahatlıkla söyleyebiliriz. 

Widgetlar

Android’de 2008 yılından beri bulunan ve geçen yıllarda fazlasıyla gelişim gösteren Widget özelliği, 2020’nin son aylarında iPhone kullanıcıları için de sunuldu. Android kullanıcılarının iOS 14 üzerinden en çok yüklendiği özellik olarak dikkat çeken Widgetlar, her ne kadar geç olsa da iOS cihazlara da gelmeyi başardı.

Widgetlar dışında, Android’de uzun zamandır bulunan ancak iPhone’a yeni gelen pek çok özellik bulunuyor. Bu özellikler arasında resim içinde resim modu, arama geldiğinde üst tarafta gözükmesi, kompakt akıllı asistan tasarımı, uygulama çekmecesi, varsayılan uygulama gibi özellikler dikkat çekiyor.

Lafı daha fazla uzatmadan sizleri video ile baş başa bırakıyorum. Peki sizce iOS 14’e gelen özellikler başarılı mı? Yoksa çok daha önceden gelmesi mi gerekiyordu? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.

25
5
4
2
2
Emoji İle Tepki Ver
25
5
4
2
2