iOS Cihazlarda Wi-Fi Özelliğini Tamamen Ortadan Kaldıran Bir Hata Bulundu

53
6
5
3
3
Bir güvenlik araştırmacısı, iOS telefonların Wi-Fi ağ servisini ortadan kaldıran bir hata buldu. Garip bir karakter kombinasyonundan oluşan belli bir isme sahip Wi-Fi ağlarına girince, ağların tamamen kaybolduğu görüldü. İnternette konuşulan soruna kısa sürede çözüm bulundu.

Yakın zamanda iOS cihazların Wi-Fi noktalarına bağlanmasını engelleyen bir hata ortaya çıktı. Cihazların belli bir ada sahip Wi-Fi ağlarına bağlandıktan sonra bağlantı kabiliyetini yitirdiği gözlemlendi.

Güvenlik araştırmacısı Carl Schou, kendi kişisel Wi-Fi ağına 4 farklı karakterden oluşan karışık bir isim verdi. Bu ağa bağlanamayan Schou, bir süre sonra telefonun Wi-Fi bağlantı özelliğinin tamamen kaybolduğunu fark etti.

Hata yüzünden telefonun Wi-Fi özelliği gitti

Tweeti görüntüleyemiyorsanız buradaki bağlantıya tıklayın.

Carl Schou, yaptığı denemeler sırasında kişisel Wi-Fi ağına “%p%s%s%s%s%n” adını verdi. Ne kadar denese de ağa bağlanamayan araştırmacı, bir süre sonra daha garip bir şey fark etti. Telefonun Wi-Fi bağlantı özelliği tamamen kaybolmuş, listede ise hiçbir ağ gözükmemekteydi. 

Ağ adını değiştirip telefonu yeniden başlatan Schou, bir türlü Wi-Fi özelliğini geri getiremedi. Durumu kaydedip Twitter’da paylaşan araştırmacı, şu ifadeleri kullandı: “Adını ‘%p%s%s%s%s%n’ yaptığım kişisel Wi-Fi ağıma bağlandıktan sonra telefonumun Wi-Fi fonksiyonu tamamen kayboldu. Ağ adını değiştirmek de, telefonu yeniden başlatmak da işe yaramadı.” 

Sorunun çözümü bulundu

ios hatası

Hata başka telefonlarda da test edildi. Sorunun varlığı doğrulandı ve çözüm yolu bulundu. Eğer yanlışlıkla “%p%s%s%s%s%n” isimli bir ağa bağlanırsanız izlemeniz gereken yol şu: Ayarları açıp genel sekmesine girin. Sıfırlama kısmından ‘Ağ Ayarlarını Sıfırlama’ seçeneğine basın. Uyarıyı kabul edip telefonunuzu yeniden başlattıktan sonra eski Wi-Fi hizmetinize kavuşacaksınız.

Kaynak : https://appleinsider.com/articles/21/06/19/bug-in-ios-can-break-iphone-wi-fi-using-rogue-hotspot-name
53
6
5
3
3
Emoji İle Tepki Ver
53
6
5
3
3