5
3
1
0
0

Bir yılı aşkın süredir hayatımızda olan yeni tip koronavirüs salgını, birçok alanı olduğu gibi gündelik hayatı da olumsuz şekilde etkiliyor. Bu olumsuzluklardan biri de virüsten korunmak amacıyla yüzümüze taktığımız maskeler nedeniyle ortaya çıkıyor. Rahatlığına alıştığımız ve parmak izini bile unutturan yüz tanıma sistemleri, bu maskeler nedeniyle düzgün çalışmıyor.

Bu durum, özellikle iPhone kullanıcılarının ortak derdi olarak karşımıza çıkıyor. Elbette, Face ID'ye alternatif olarak kullanabileceğiniz başka yollar da bulunuyor. Bunlardan biri de dokunmak, kaydırmak, yazmak veya başka işlemler yapmak için sesinizi kaydedip kullanabileceğiniz Sesle Denetim özelliği.

iPhone'un ekran kilidini 'Samsung' diyerek açtık:

iPhone Sesle Denetim özelliği

Cihazınızın 'Ayarlar' bölümünden aktif hale getirebileceğiniz Sesle Denetim özelliği, normalde dokunarak yaptığınız işlemleri sesle yapmanıza olanak sağlıyor. Bunun için işlemle ilgili komutu atamanız ve sesle dikte etmeniz gerekiyor. Ayrıca bu özelliği yalnızca ekran kilidi için değil, ekran görüntüsü alma gibi pek çok işlemde de kullanabilirsiniz.

Yukarıdaki örnekte ise Sesle Denetim özelliğiyle iPhone'un ekran kilidini açmayı denedik. Farklı kelimelerle yaptığımız testlerden bazıları olumlu sonuçlar verirken, uzun cümlelerin ise telefon tarafından algılanmadığını gördük. Bunun nedeniyse dikte özelliğinin Türkçe dil desteğine sahip olmaması.

iPhone'larda yer alan Sesle Denetim özelliğiyle ilgili aktaracaklarımız bu kadardı. Konu hakkında daha fazla bilgi edinmek için hemen yukarıdan videomuzu izleyebilir, bunun gibi daha fazla içeriğe ulaşmak içinse sitemizi ve YouTube kanalımızı takip edebilirsiniz.

5
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
3
1
0
0