İzleyince ‘Bi Bitmediniz’ Diyeceğiniz Yeni Maskeli Seri Katil Filmi! (Fragman)

13
8
3
2
0
ABD’nin öncülük ettiği kültür endüstrisi, elindeki bütün malzemeyi o kadar iyi kullanıyor ki dünyanın parasını döndürüyorlar. Her yıl olduğu gibi yine bir Cadılar Bayramı döneminde vizyona girecek insan derisinden maske yapan seri katilli filmimiz hazır efendim, buyurun sıcak sıcak.

Korku sineması ne zaman asmalı kesmeli katillerden ibaret oldu bilmiyoruz, ancak bunun üzerinde Saw gibi serilerin büyük etkisi olduğunu düşünüyoruz. He bir de 1978 yılında çıkmış, zamanına göre oldukça özgün bir film var. Adı Halloween. 

Adından da anlaşılacağı üzere bu film, Batı kültüründe önemli bir yere sahip olan Cadılar Bayramı’nı konu alıyor. Cadılar Bayramı, şeker firmalarından tutun film şirketlerine kadar her türlü ticari sektörün hareketlendiği bir dönem. Bu nedenle ilk filmi, gerek ilk oluşu gerek de ilk oluşu yönünden anlayışla karşılıyoruz. Zaten başka bir özelliği de yok zaten: O sadece bir ilk.

Her neyse. Bazı yapımcılar çıkıp yaptıkları toplantılarda, “Abi bu iş tuttu ya, devam mı etsek? Hem bu sefer eline elektrikli testere falan veririz, başrolde de güzel bir kız olur. Nasıl?” diyorlar. Ardından paranın kokusunu alan patronlar da “Yılaaan” deyip işe koyuluyorlar. Sonra ne mi oluyor? Muhtemelen adını sanını daha önce duymadığınız oyuncuları ilk defa bu filmlerde izliyorsunuz. Sonrasında bu oyuncuları başka filmlerde de göremiyorsunuz. Herhalde gerçekliği arttırmak için olsa gerek. Sonuçta ölüyorlar.

Neyse, gevşemeden devam edelim. Bu filmlerde asıl oyuculuğu yapan kişi o maskeyi takan kişi. Artık her kimse genelde bir Halloween filminin klasiği bu oyuncunun yüzünü görememek oluyor. Buluyorlar kazuletin birisini ve diyorlar ki:

“Geç abicim, şurdan girip iki bıçak mıçak salla, bak burada kasaptan aldığımız bağırsaklar da var. Zaten kokoreç zamanı değil, biraz onları deşersin”

Adam da ne yapsın ekmek parası. Zaten berbat mimik oyunculuğu yüzünden pek de iddialı bir projede yer alamamış olmasının verdiği hıçla dekordan acısını çıkartıyor.

Bazen de bu filmlere hayatınızda görebileceğiniz en salak insan tiplemeleri dahil ediliyor. Hani yapımcıların dedikleri o güzel kız var ya o genelde sadece güzel bir kız oluyor. Girmeyeceği yerlere girip, bir katille mücadele ederken yapmayacağı şeyleri yapıyor. Sonunda kurtulmasının nedeni de sadece güzel olması, izleyicilerin “Bu ölemez ya, o kadar güzel” demesinden kaynaklanıyor.  

Bazen de birazdan göreceğiniz gibi, hep aynı şeyi yapmanın verdiği sıkıcılıktan dolayı yapımcılar, az bilindik oyuncularla yola devam ediyorlar.

Baştan sona filmin bütünü hakkında spoiler niteliği taşıyan, bu yılın Halloween filminin fragmanıyla size veda edelim:

13
8
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
13
8
3
2
0