Jaguar'ın Yüz Tanılama Teknolojisi, Sürücünün Ruh Halini Algılayarak Müzik Açıyor

31
4
3
3
2
Yüz algılama ve davranışlara göre aksiyon üretme sistemi geliştiren Jaguar, yeni teknolojisi sayesinde sürücü ve yolcuların tam konforlu bir yolculuk yaşayabilmelerine olanak tanıyor.

İlk olarak dizüstü bilgisayarlar ile günlük hayatımıza giren yüz tanıma teknolojileri, bugünlerde neredeyse piyasaya sürülen her amiral gemisi akıllı telefonda bulunuyor. Bu teknoloji sayesinde cihazınıza temas etmeden ekran kilidini açabiliyorsunuz.

İngiliz lüks otomobil üreticisi Jaguar Land Rover, sürücülerin araç içi ayarları (örneğin klima sıcaklığı, ışıklandırma ve müzik) yüz ifadeleriyle ayarlamalarına olanak sağlayan bir yapay zekâ teknolojisi üzerinde çalışıyor.

jaguar camera

Yapay zekâsına kamera ve biyometrik sensörlerini de dâhil eden Jaguar Land Rover, sürücünün davranışlarını takip ederek kabin içi özelliklere özel modifiyeler yapıyor. Yapay zekâ, sürücünün sıkıldığını anlarsa en sevilen (favorilere eklenen) müzik parçalarını kabin içerisinde çalmaya başlıyor.

Jaguar'ın yapay zekâ teknolojisi sayesinde gece saatlerinde yaşanan kazalar da indirgenecek. Uzmanca programlanan yapay zekâ, sürücünün uykulu olduğunu anladığı anda kabin içi sıcaklığı anında düşürerek sürücünün daha uyanık hâle gelmesini sağlayacak.

jaguar yüz tanıma

Zamanla sürücünün rutin davranışlarını ve ruh hâlini de çözebilen ve kalıplara oturtabilen yapay zekânın neredeyse aynısı yolcular için de geliştiriliyor. Yine aynı şekilde yolcuların yüz ifadeleri okunarak sıcaklık düşürülüp ışıklar azaltılabilecek.

Kaynak : https://www.foxnews.com/auto/jaguar-testing-facial-recogniton
31
4
3
3
2
Emoji İle Tepki Ver
31
4
3
3
2