Joaquin Phoenix’li Joker Filminden Yeni Görüntü Paylaşıldı

11
4
3
2
1
Pek çok kişiye göre DC Comics’in en ikonik kötü karakteri olan Joker’in bir solo filmi geliyor. Filmde başrolü Joaquin Phoenix canlandıracak. Duygusal bir hikayeye sahip olacağı düşünülen Joker filminden yeni bir kare paylaşıldı.

Joker, kökeni hakkında farklı teorilerin ortaya atıldığı ve hangi köken hikayesinin gerçekten doğru olduğu tartışmalı bir karakterdir. Batman’in baş düşmanı olan bu psikolojik olarak sıkıntılı karakter, ilk defa kendi solo filmiyle sinemaya gelecek.

Joker, İtalyan’da kapak oldu

joaquin-phoenix-joker

Joaquin Phoenix’in Joker rolünde çok fazla görseli paylaşılmadı ve film üzerinde büyük bir sır perdesi var. İtalyan dergi Il Venerdi di Repubblica ünlü aktörün yüzünün palyaço makyajı yapılmış haliyle bir görselini paylaştı. 

Dergiye konuşan Phoenix, “Bu bir süper kahraman, süper kötü ya da özel güçleri olan bir insan filmi değil” dedi ve filmin çok daha farklı olacağını söyledi. Filmin yönetmeni Todd Phillips de filmin güç sistemini irdeleyeceğini ve bir insanın ayağa kalkıp yüzleşmesi gereken zorlukları ortaya koyacağını söyledi. Dergiye göre filmde Joker’in net bir düşmanı olmayacak, “1980’lerden rekabetçi ve şiddet dolu bir Amerikan şirketi” ile mücadele edecek. Bu firma Wayne Corp olur mu? Bilinmez. Batman’in babası Thomas Wayne doktor olsa da ciddi bir ticari işletme de kurmuştu.

‘Amacımız isyan çıkartmak değil’

joker-joaquin-phoenix

Öte yandan filmin yönetmeni, “Bu filmle amacımız insanları isyana davet etmek değil. Ancak insanlara neden bir devrim başlatabileceklerini açıklamayı denemek.” diyor. 

Phoenix, role çalışırken ilk yaptığı şeyin karakterin ikonik kahkahasını nasıl atabileceğini çözmek olduğunu söylüyor. Bunun için patolojik kahkahalar atan hastaları incelediğini ve kontrol edilemeyen mimiklerini gözlemlediğini söylüyor. Açıkçası Jared Leto’nun nefes yetmezliği çekip abuk sabuk bağıran Joker’inden sonra karakterin iyi bir yorumlamaya ihtiyacı var.

Joker filmi 4 Ekim'de sinemalarda olacak. Sizin bu filmden beklentileriniz nedir? Sizce Joaquin Phoenix'in Joker'i de Jack Nicholson ya da Heath Ledger'in canlandırdığı Joker'ler gibi ikonik mi olacak? Yoksa unutulup gidecek mi? 

Kaynak : https://comicbook.com/marvel/2019/08/14/joaquin-phoenixs-joker-movie-new-look-released/
11
4
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
11
4
3
2
1