League of Legends Tarihindeki En Karışık Şampiyon Geliyor: Aphelios

53
15
6
4
0
Riot Games tarafından geliştirilen League of Legends, şu anda içerisinde 146 tane yeni şampiyon barındırıyor. Riot, bu karakterlere bir yenisini eklemek için hazırlıklara başladı. İşte karşınızda 5 farklı silaha sahip olan ve her birinde farklı yetenek özelliklerini barındıran karmaşık şampiyon Aphelios.

İlk olarak 27 Ekim 2009 tarihinde piyasaya çıkan League of Legends, yayınlandığı günden itibaren günümüze kadar birçok şampiyona ev sahipliği yaptı. İlk olarak 40 şampiyonla birlikte yayınlanan League of Legends’a birçok şampiyon eklendi ve bu sayı 146’ya kadar ulaştı. Riot Games, bu şampiyonların arasına bir isim daha eklemeye karar verdi ancak bu seferki şampiyon daha öncekilere hiç benzemiyor.

Riot Games, genellikle oyuna getirdiği şampiyonlarla oldukça tepki çekiyor. Bunun sebebi ise bu şampiyonların ilk çıktığı anlarda diğer tüm şampiyonlardan daha güçlü olması. Riot, genelde oyuna yeni şampiyonlar yayınladığı zaman doğal olarak gücünün sınırını biraz abartıyor ve dolayısıyla bu şampiyonlar tepki çekiyor. Riot’ın oyuna getirmek üzere olduğu yeni karakter de tepki çekiyor ancak bu sefer konu, yüksek gücü değil.

League of Legends tarihinin en karmaşık şampiyonu Aphelios

Aphelios

League of Legends’taki yeni şampiyonumuz, karmakarışık bir oynanışa sahip olan ve alışabilmek için zaman ve dikkat gerektiren Lunari savaşçısı Aphelios. Aphelios; Calibrum, Severum, Gravitum, Infernum ve Crescendum isminde 5 farklı silaha sahip olan tek karakter olmasının yanı sıra aktif bir E yeteneği bulunmayan tek şampiyon.

Şampiyonumuz, bu 5 farklı silahı sırasıyla kullanabiliyor ancak hangi silahı ne zaman kullanacağı sizin kontrolünüzde değil. Birincil ve ikincil silah yeri olan Aphelios ile bu silahlar arasında geçiş yapabiliyorsunuz ancak hangi silahın ne zaman bu alanlara yerleşeceği sizin kontrolünüzde olmuyor. Şampiyonumuz için özel olarak üretilen arayüzde her silaha özel olarak uyarlanan Q yeteneği, birincil ve ikincil silahlar arasında geçiş yapabilmenizi sağlayan W yeteneği ve ulti diye tabir ettiğimiz R yeteneği bulunuyor. E tuşu ise bu şampiyonda geçersiz kılınmış.

Aphelios’un silahları ve yetenekleri

Tüfek, Calibrum

Aphelios Calibrum

Calibrium bir dürtme silahıdır ve normal saldırıları ilave menzile sahiptir. Yetenekler Calibrum ile hasar verirse rakipler işaretlenir. Aphelios, haritanın herhangi bir yerinden işaretlenen rakiplerin üzerine sağ tıklayarak ikincil silahının normal saldırısıyla onlara saldırır. Bu saldırı yakındaki diğer işaretleri patlatarak işaretli hedeflere ilave hasar verir.

Q yeteneği Ay Atışı: İsabet eden ilk birime hasar veren ve onu işaretleyen bir yetenek atışı yapar.

R yeteneği Ay Işığı Nöbeti: Ay Işığı Nöbeti'nin patlamayı takip eden saldırıları, isabet alan tüm rakipleri işaretler. Bu işaretler tüketildiğinde daha fazla hasar verir.

Tırpan Tabanca, Severum

Aphelios Severum

Severum, Aphelios'un verdiği hasarın bir kısmını iyileştirme olarak iade eden bir hayatta kalma silahıdır. Severum'un fazla yaptığı iyileştirmeler Aphelios’a küçük miktarda bir kalkan sağlar.

Q yeteneği Kıyım: Aphelios hareket hızı kazanır ve hem birincil hem de ikincil silahını hızla ateşleyerek en yakındaki rakibine saldırır. Bu saldırı şampiyonlara öncelik verir ve normal saldırılara nazaran daha az hasar verir.

R yeteneği Ay Işığı Nöbeti: Ay Işığı Nöbeti, Aphelios’a sabit iyileştirme kazandırır.

Top, Gravitum

Aphelios Gravitum

Gravitum, rakiplere azalarak kaybolan yavaşlatma etkisi uygulayan işlevsel bir silahtır.

Q yeteneği Tutulma: Gravitum’un yavaşlatma etkisi altında olan tüm rakiplere hasar verir ve onları yerlerine sabitler. Tutulma, Aphelios’un ikincil silahını kullanmaz.

R yeteneği Ay Işığı Nöbeti: Ay Işığı Nöbeti sonrasındaki saldırılar rakipleri çok daha büyük oranda yavaşlatır.

Alev Silahı, Infernum

Aphelios Infernum

Infernum, alan etkili hasar veren bir minyon dalgası temizleme silahıdır. Normal saldırıları fazladan hasar ve yetenek hasarı verir. İsabet alan rakiplerin arkasında bir hasar konisi oluşturur.

Q yeteneği Karanlık Dalgası: Aphelios, bir alev dalgası saçarak rakiplere hasar verir ve isabet alan tüm rakiplere ikincil silahı ile saldırır.

R yeteneği Ay Işığı Nöbeti: Ay Işığı Nöbeti’nin patlama sonrasındaki saldırıları, isabet alan rakiplerin arkasında hasar konileri oluşturmak yerine hasar daireleri oluşturur.

Çakram, Crescendum

Aphelios Crescendum

Crescendum bumerang gibi çalışan ve zamanla hasar veren yakın menzilli bir silahtır. Aphelios, Crescendum ile normal saldırı yaptığında silahları ona geri dönene dek saldıramaz ancak silahları ona geri döndüğünde saldırıları sıfırlanır. Saldırı hızı, Crescendum’un seyahat hızını artırır. Aphelios hedefine ne kadar yakınsa Crescendum ile o kadar hızlı saldırır.

Q yeteneği Gözcü Taret: En yakındaki rakibe ikincil silahınla ateş eden bir taret yerleştirir.

R yeteneği Ay Işığı Nöbeti: Ay Işığı Nöbeti üçün altında rakibe isabet ederse, patlamadan sonraki saldırıları en az üç rakip isabet almış gibi Crescendum’un normal saldırılarının hasarını artırır.

Aphelios’a özel arayüz

Az önce de söylediğimiz gibi, Aphelios oldukça karışık bir şampiyon. Yeteneklerini anlamak hayli güç olsa da ona özel olarak tasarlanan arayüz, onu anlamanıza yardımcı oluyor.

Aphelios Arayüz

Pasif: Aphelios’un silahlarını ve seviye atlamalarını açıklar.

Aphelios’un birincil silahı ve kalan cephanesi

Q yeteneği

Aphelios’un ikincil silahı ve kalan cephanesi

Silahınızın cephanesi bittiğinde yerine geçecek olan silah

R yeteneği

Eğer birincil silahınızın 10 veya daha az cephanesi kaldıysa, ekranınızın sağ tarafında bir cephane sayacı belirir. Böylece kalan atışlarınızı daha kolay bir şekilde takip edebilirsiniz.

Kaynak : https://www.pcgamer.com/league-of-legends-is-getting-its-most-complex-champion-ever-and-he-carries-5-weapons/
53
15
6
4
0
Emoji İle Tepki Ver
53
15
6
4
0