LEGO, Fiyatıyla Kafanıza Piyano Düşmüş Gibi Hissettirecek ‘Grand Piano’ Setini Tanıttı

46
18
7
7
1
Koleksiyonluk ürünleriyle yetişkinlere de hitap eden LEGO, fiyatıyla ağızları açık bırakan yeni LEGO seti 'Grand Piano'yu tanıttı. LEGO'nun yeni seti, gerçek bir piyanoyu aratmayacak özelliklere sahip.

LEGO, bugüne kadar piyasaya sürdüğü koleksiyonluk ürünleriyle hepimizi şaşırtmayı başarmıştı. Fiyat etiketi baktığımızda nutkumuzun tutulmasına neden olan bu ürünler, aynı zamanda birçok da fonksiyona sahip oluyordu. Ancak LEGO'nun yeni ürünü olan Grand Piano (Kuyruklu Piyano), diğer diğer ürünler arasından öne çıkmayı başardı.

LEGO'nun yeni ürünü olan Grand Piano, nispeten küçük boyutuna rağmen 'Bu kadar şeyi nasıl yapmışlar?' diyebileceğiniz kadar fonksiyona sahip. Öncelikle LEGO'nun bu LEGO parçalarından yapılmış piyanosu gerçek bir piyano gibi çalınabiliyor. LEGO Grand Piano, 25 hareketli piyano tuşuna sahip.

Bir piyanonun yapabileceklerini aratmıyor:

grand piano

LEGO Grand Piano'nun sunduğu tek fonksiyonellik piyanonun tuşları da değil. Bir piyanoda bulunan pedallar LEGO'nun bu piyanosunda da bulunuyor ve gerçek pedalların işlevini dahi yerine getiriyor. İşin özü LEGO Grand Piano, bir kuyruklu piyanonun küçük ölçekli bir versiyonu olarak kullanılabiliyor.

LEGO Grand Piano'nun içi de sunduğu fonksiyonlar kadar gerçeği aratmıyor. Piyanonun içi, gerçek bir kuyruklu piyanoda bulunan her şeye ev sahipliği yaparken aynı zamanda LEGO'nun elektrikli motorunu ve piyanonun gerçekten çalınabilmesini sağlayan bir sensörü barındırıyor.

Yazımızın başında LEGO'nun bu tür koleksiyonluk ürünlerinin epey yüksek fiyatlara sahip olduğunu söylemiştik. LEGO'nun yeni seti de diğer setlerden farksız bir şekilde yüksek bir fiyata sahip. LEGO Grand Piano, 350 dolarlık (yaklaşık 2.400 TL) fiyat etiketiyle alıcılarını ve LEGO koleksiyoncularını bekliyor.

LEGO Grand Piano, bir müzik öğretmeni olan Donny Chen'in Lego Ideas platformuna sunduğu hayran yapımı bir modelden esinlenilerek yapıldı. 350 dolarlık etiketiyle LEGO'nun bu ürünü, Lego Ideas platformundan çıkan en pahalı ürün olma unvanını beraberinde taşıyor.

Kaynak : https://www.gizmodo.com.au/2020/07/legos-new-playable-grand-piano-set-is-one-expensive-tchotchke/
46
18
7
7
1
Emoji İle Tepki Ver
46
18
7
7
1