LG Velvet'in Otomatik Medya Altyazıları İçin Google Live Caption'ı Desteklediği Ortaya Çıktı

7
4
3
1
0
Geçtiğimiz aylarda amiral gemilerine kafa tutan özellikleriyle tanıtılan LG Velvet'in otomatik medya altyazıları için Google Live Caption'ı desteklediği ortaya çıktı. Özelliği 'Ayarlar' > 'Ses' sekmesinden aktif etmek mümkün.

Güney Kore merkezli teknoloji üreticisi LG, uzun süredir konuşulan yeni orta sınıf akıllı telefonu Velvet'i geçtiğimiz aylarda duyurmuştu. Amiral gemilerine kafa tutan özellikleri ve fiyatıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başaran akıllı telefon, şimdiyse lansman sırasında fark edilmeyen 'Live Caption' özelliğiyle gündeme geldi.

İşitme kaybı engeline sahip olan kişi sayısının 2050 yılına kadar 900 milyonu aşacağı tahmin ediliyor. Dolayısıyla teknoloji şirketlerinin cihazlarını daha erişilebilir hale getirmek için adımlar atması oldukça önemli. Bu noktada işitme kaybı olan kişileri desteklemek için yenilikçi çözümler üreten Google, geçtiğimiz yılki I / O konferansında 'Live Caption' özelliğini tanıtmıştı.

LG Velvet, Google Live Caption'ı destekliyor:

LG Velvet Live Caption

Live Caption, bir Android akıllı telefonlarda oynatılan videolara, sesli mesajlara, podcast'lere ve diğer medyalara gerçek zamanlı altyazılar ekleyen bir özellik olarak biliniyor. Çıkarım, cihazdaki makine öğrenimi modelleriyle yapıldığı için özellik çevrimdışı olarak da kullanılabiliyor. Bu noktada Google, özelliğin çalışma mantığı hakkında "Gerçek zamanlı ve tamamen cihazda gerçekleşiyor, bu nedenle hücresel veriniz veya Wi-Fi bağlantınız olmasa bile çalışıyor, altyazılar her zaman gizli kalıyor ve telefonunuzdan asla çıkmıyor" diyor.

Geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen bu işlevsel özellik, şimdiye dek yalnızca birkaç telefonda mevcuttu. İlk olarak Pixel 4'te görünen özellik, sonrasında diğer Pixel telefonlar, OnePlus 7T ile OnePlus 8 serileri, OnePlus Nord, Samsung Galaxy S20 serisi ve Galaxy Note 20 serisinde kullanılabilir durumda. Ancak şimdi özelliğin LG Velvet'te de yer aldığı fark edildi.

Kullanıcıların LG Velvet'te bu özelliği kurmak ve çalıştırmak için yapması gereken tek şey ayarlardan 'Ses' sekmesine gitmek. Bu sekmede yer alan 'Live Caption' seçeneğine dokunarak özelliği aktif etmek mümkün.

Kaynak : https://www.xda-developers.com/lg-velvet-google-live-caption-automatic-media-captions/
7
4
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
7
4
3
1
0