Lisansı İptal Edilen PayPal, Türkiye’ye Geri Dönüyor!

0
0
0
0
0
Lisansı İptal Edilen PayPal, Türkiye’ye Geri Dönüyor!
Sunucularını Türkiye sınırları içerisine getirmediği gerekçesiyle BDDK’dan kırmızı kart görerek lisansı iptal edilen PayPal, yakın bir tarihte tekrar geri dönmeye hazırlanıyor.

Geçtiğimiz Haziran ayında ülkemizdeki yasalara uymayı reddedip vergi ödemeyi, kredi kartı ve kimlik bilgilerini aldığı kişilerin işlemlerini Türk serverları üzerinden yapmayı kabul etmemesi üzerine BDDK tarafından lisansı iptal edilen PayPal, Mart 2017’de ‘Cross Border’ (yani sınır ötesi) sistemiyle Türkiye’ye tekrar dönüş yapmayı planlıyor. BDDK ile geçtiğimiz hafta bir toplantı gerçekleştiren PayPal, en geç 2017’nin sonuna kadar serverlarını Türkiye’ye taşımayı hedefliyor. 

Cross Border, yurtdışında bulunan bir kişiye Türkiye’den alışveriş yapma izni tanıyor fakat bu sistemle Türkiye’deki müşteri, yurtdışından alışveriş yapamıyor. Lisansı iptal edilene kadar Türkiye’deki e-ticaret pazarında yaklaşık %12’lik paya ve 800 milyon dolar işlem hacmine sahip olan PayPal’ın yeni sistemle birlikte hacminin 400 milyon dolara düşeceği tahmin ediliyor. 

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0