İstanbul'da İndirim Çılgınlığı: Mağazanın Vitrin Camları Kırıldı

33
21
5
2
1
Birçok mağazanın ve markanın yaptığı indirim günleri, yine mağazaların önünde insan seli oluşmasına sebep oldu. İstanbul’daki bir giyim mağazası da ürünlerinde indirim yaptığını duyurdu. İndirim için mağazanın önünde akın eden insanların vitrin camlarının kırılmasına sebep oldu.

Tüketim alışkanlığının had safhaya çıktığı modern çağda mağazaların ve markaların yaptığı indirimler resmen bir çılgınlık boyutuna ulaştı. İstanbul’un Maltepe ilçesindeki bir mağaza, ürünlerinde cuma indirimi uyguladı. İnsanların akın ettiği mağazanın vitrin camları kırılırken vücuduna cam isabet eden üç kişi de hastaneye kaldırıldı.

Maltepe’nin Bağdat Caddesi’nde bulunan giyim mağazası, sosyal medya hesapları üzerinden ürünlerinde indirim yaptığını duyurdu. İndirimden faydalanmak için toplanan kalabalık, mağaza önünde uzun bir kuyruk oluşturdu.

Vitrin camı kırıldı

vitrin camı

Sabahın erken saatlerinden itibaren mağazanın önüne gelmeye başlayan insanlar, dakikalar geçtikte kalabalıklaştı. Mağaza kapılarının açılmasıyla birlikte içeriye girmek isteyen insanlar kapıya doğru yığıldı ve mağazanın vitrin camları kırıldı. Kırılan camlar nedeniyle üç kişi hafif yaralandı.

Söz konusu mağazanın yetkilisi, toplanan kalabalık sebebiyle satışları durdurmak zorunda kaldı. Olayın görgü tanıkları, mağaza önündeki kalabalığın sabah 7 sularında oluşmaya başladığını söyledi. Mağaza önünde yaklaşık 1.000 kişinin olduğunu söyleyen gördü tanığı, mağazanın önüne ambulansın ve polislerin geldiğini söylerken toplanan kalabalığın polis müdahalesiyle dağıldığını ifade etti.

İndirim çılgınlıkları

indirim

Yıl içerisinde bazı dönemlerde toplu indirimler olduğu gibi bazen markalar kendi indirimlerini de yapabiliyorlar. Bu konuda akla gelen ilk örneklerden bir tanesi Steam. Çevrimiçi oyun satış platformu, sonbahar, kış, Cadılar Bayramı, yılbaşı gibi dönemlerde indirim yapıyor.

Kısa bir süre önce Türkiye’de teknoloji ürünleri satan siteler de ürünlerine indirimler uygulamış ve oluşan yoğunluk sebebiyle bazı mağazaların sitelerine belli bir süre için ulaşım sağlanamamıştı.

Tabii indirim günleri hakkında çeşitli tartışmalar da dönüyor. Bu tartışmalardan en büyüğü ise bazı markaların, ilk önce ürünlerin fiyatını arttırıp daha sonra bu fiyat üzerinden indirim yapmış gibi gösteriyor olması.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/istanbulda-kara-cuma-izdihami-camlar-kirildi-3-yarali-5480750/
33
21
5
2
1
Emoji İle Tepki Ver
33
21
5
2
1