Marvel Studios Başkanı Kevin Feige, Nick Fury'nin X-Men'i Andığı Sahneyi Gösterdi

19
8
4
3
2
Saturn Ödülleri'nde konuşan Kevin Feige, Iron Man'in alternatif bir post-credit sahnesini gösterdi. Sahnede yer alan Nick Fury, Tony Stark'ı Avengers'a davet ederken X-Men'e de atıfta bulunuyor.

Iron Man’in post - credit sahnesini hatırlıyor olmalısınız. Bu sahne, Marvel Sinematik Evreni’ni baştan aşağıya değiştiren bir sahneydi çünkü MCU’unun temellerini atıyordu. Ancak Marvel Studios başkanı Kevin Feige, bu sahnenin yalnızca Avengers’ı başlatan bir sahne olmayan, daha önce hiç görmediğimiz bir sahnesinin de olduğunu ortaya çıkardı.

Kevin Feige, Saturn Ödülleri’nde ilk kez verilen ‘Stan Lee World Builder Award’ ödülüne layık görüldüğünde ödül törenine uzaktan bağlandı ve daha önce kimsenin görmediği bir post - credit sahnesini gösterdi.

Iron Man’in orijinal post - credit sahnesinde Nick Fury, Iron Man’i Avengers Initiative’e katılması için davet ediyordu. Alternatif sahnenin de bu amaçtan bir farkı yok, ancak Nick Fury’nin konuşmaları MCU’nun daha da ilgi çekici olmasını sağlayabilecek bir şeyi belirtiyordu. Nick Fury sahnede gözüktüğünde ‘Gamma kazaları, radyoaktif böcek ısırıkları ve mutantlar yetmiyormuş gibi bir de diğerleriyle iyi geçinemeyen ve oyuncaklarını kendisine saklamak isteyen şımarık bir oğlanla uğraşmak zorundayım.’ sözlerini sarf ediyor.

Evet, doğru bildiniz. Nick Fury’nin bu alternatif sahnesi bir bakıma Hulk ve Spider-Man ile birlikte X-Men’e gönderme yapıyor. Kendisi bu karakterlerin isimlerini doğrudan söylemese de biz kim olduklarını anlayabiliyoruz. Tabii, bu sahne ne kadar heyecan verici olsa da Marvel’ın şu anki durumunu göze alırsak neden X-Men’in MCU’da yer almadığını biraz da olsa tahmin edebiliyoruz. Marvel muhtemelen X-Men’in de bulunduğu bir MCU’yu sürekli devam ettiremezdi. Çünkü X-Men’in hakları Fox’ta, Spider-Man’in hakları hala Sony’de bulunuyor.

xmen marvel

Bunlar bir yana, bu klibin Disney’in Fox’u resmen satın almasından sonra yayınlanmasını da söylemek gerek. Yani X-Men’in MCU’ya katılması biraz daha mümkün hale geldi. Ama bir yanda da Disney ve Sony arasındaki anlaşmazlığı hatırlarsak MCU’nun Spider-Man’siz ne kadar iyi olabileceğini söylemek biraz zor.

Feige, yeni ortaya çıkan alternatif sahne ve diğer birkaç alternatif sahne çıkacak olan Infinity Saga DVD setinde yer alacağını da ekledi.

Kaynak : https://io9.gizmodo.com/iron-man-had-an-alternate-post-credits-scene-where-nick-1838119810
19
8
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
19
8
4
3
2