Microsoft, iOS ve Android’deki Edge Uygulamasına Tek Giriş Sistemi Getiriyor

5
3
0
0
0
Microsoft, iOS ve Android'deki Edge'e, işletmelerin işine yarayacak yeni özellikler ekledi.

Microsoft, işletmelerin Edge tarayıcısını çalışanlara dağıtırken kurumsal verileri korumak adına iOS ve Android cihazlardaki Edge uygulamasına yeni güvenlik önlemleri getirdi. Yazılım devi bugün, Edge’in mobil uygulamasına koşullu erişim ve tek giriş sistemi desteğinin eklendiğini açıkladı.

Koşullu erişime sayesinde işletmeler, Azure Active Directory’ye bağlı web uygulamalarına sadece Edge’den ulaşmalarını sağlayarak çalışanlar için kısıtlı erişim sağlayabilecek. Bu durum Chrome, Firefox ve Safari gibi üçüncü parti tarayıcıların, Microsoft’un kurumsal veri sızıntısını önleme çabalarının bir parçası olarak bu uygulamalara erişmek için kullanılamayacağı anlamına geliyor.

Tek giriş sistemi ise çalışanların Azure AD’ye bağlı uygulamalara her seferinde tekrardan kimlik bilgilerini girmeden giriş yapabilmelerini sağlayacak. Tek gereksinim ise iOS’taki Microsoft Authenticator uygulaması veya Android’deki Intune Company Portal uygulaması. Bu özelliklere sahip olmak için Edge uygulamanızı güncelleyebilirsiniz.

Kaynak : https://www.neowin.net/news/microsoft-adds-conditional-access-single-sign-on-support-to-edge-on-ios-and-android
5
3
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
3
0
0
0