Microsoft'un Sevimli Asistanı Clippy, Emoji Olarak Geri Dönüyor

44
9
3
2
2
Microsoft, Twitter'dan yaptığı bir açıklama ile milyonlarca Windows kullanıcısının hafızasına kazınan "Clippy" isimli emojisini yeniden hatırlattı. Şirketin açıklamalarına göre ofis uygulamalarının sevimli asistanının tasarımı, Microsoft 365'teki ataş emojisi yerine getirilecek.

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft; Cortana, Siri, Google Asistan ve Alexa gibi gelişmiş asistanlar yokken, "Clippy" isimli bir asistana sahipti. Microsoft'un ofis uygulamalarında kullanılabilen bu asistan, kullanıcıların zorluk çekmeden belgeler oluşturabilmesine yardımcı oluyordu. Yıllar içerisinde, bir ataş simgesinin gözlere sahip olan versiyonu olarak karşımıza çıkan asistan önemini yitirdi ve Microsoft, bu asistanı kullanımdan kaldırdı.

Ancak yaşanan yeni bir gelişme, Microsoft'un Clippy'yle ilgili yeni bir planının olduğunu gözler önüne serdi. Şirketin Twitter hesabından yapılan bir paylaşıma göre ofis uygulamalarının sevimli asistanı, aramıza bir emoji olarak katılacak. Bu emoji, Microsoft 365 kullanıcıları tarafından deneyimlenebilecek şekilde oluşturacak. 

Microsoft'un Twitter'daki paylaşımı şöyle

Microsoft Twitter

Microsoft, Twitter'da yaptığı paylaşıma Clippy'nin güncel bir emojisinin fotoğrafını yükledi. Konuyla ilgili açıklamalarında ise bu paylaşıma 20 bin beğeni gelmesi durumunda Microsoft 365'teki ataş emojisini Clippy ile değiştireceğini söyleyen şirket, şimdi sözünü tutmak zorundaymış gibi görünüyor. Zira paylaşım, 124 bin beğeniye merdiven dayamış durumda.

Microsoft'un verdiği sözü ne zaman tutacağı şimdilik bilinmiyor. Ancak milyonlarca Microsoft 365 kullanıcısının Clippy'yi yeniden görecek olması, oldukça sevindirici bir durum...

Clippy, ofis uygulamalarında böyle görünürdü

Microsoft Clippy

Kaynak : https://thenextweb.com/news/clippy-might-return-as-an-emoji
44
9
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
44
9
3
2
2