Milli Eğitim Bakanından 'Matematik Dersi Seçmeli Olacak' İddiaları Hakkında Açıklama

69
31
11
9
5
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, birkaç gündür gündemi meşgul eden matematik dersinin seçmeli olarak verileceği konusunda son noktayı koydu. Selçuk, matematiğin zorunlu bir ders olduğunu ve öğrencilerin bu dersi almadan bir üst sınıfa geçmelerinin mümkün olmadığını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan yeni eğitim programı tartışmaların merkezine oturdu. Geçtiğimiz günlerde açıklanan yeni eğitim sisteminin ardından matematik dersinin zorunlu ders olmaktan çıkarılacağı söylentileri sosyal medya üzerinden hızla yayılmış, bu durum büyük bir tepkiyle karşılanmıştı. Yaşanan olayların ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Selçuk Twitter üzerinden yapmış olduğu açıklamalarda, matematik dersinin öğrenciler için zorunlu olduğunu belirterek, hiçbir öğrencinin matematik dersini almadan bir üst sınıfa geçmesinin mümkün olmadığını, bunun çok net olduğunu ve buna rağmen aksini iddia eden varsa bunun nedenlerinin de konuşulmasına gerek olmadığını belirtti. İşte Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapılan o açıklama;

Konuyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da açıklamalar yapıldı. Yapılan bu açıklamalarda, matematik dersinin 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri için zorunlu bir ders olduğunun altı çizilerek, öğrencilerin bu dersi almalarının gerektiği belirtildi. Matematik dersinin 12. sınıfta disiplinler üstü bir kariyer dersi olarak yapılandırıldığını belirten MEB, öğrencilerin hangi dersi seçerse seçsin matematik bilgilerini kullanmak zorunda olduğunu ifade etti. Bununla birlikte yine 12. sınıfta öğrencilerin kendi alanlarında derinleşmelerine imkan sunulurken, "onları hayata hazırlamak için çalışıyoruz" ifadesi kullanıldı.

Kaynak : https://gunes.com/gundem/meb-matematik-910-11-siniflar-icin-ortak-ders-her-ogrenci-almak-zorunda-984988
69
31
11
9
5
Emoji İle Tepki Ver
69
31
11
9
5